Çaykovski "Yevgeni Onegin” Operası temalı resimler Ayvalık’ta sergileniyor

Bu yıl ikincisi düzenlenen Hayal Melodileri Resim Yarışması'nda sergileme ödülü alan resimler, Ayvalık Karagöz Sanat Evi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 8 Ağustos tarihine kadar gezilebilecek olan sergide Çaykovski "Yevgeni Onegin” operası temalı yarışmanın eserleri ilgi odağı oldu.

Çaykovski "Yevgeni Onegin” Operası temalı resimler Ayvalık’ta sergileniyor

EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Hayal Melodileri Resim Yarışması’nda birinci başarı ödülü Marmara Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Emre Tura’nın olurken, ikinci başarı ödülü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Öğrencisi Ali Duman’a ve üçüncü başarı ödülü Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü Öğrencisi Sena Gündüz’e verildi. Yarışmanın jüri özel ödülü ise Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Oğuzhan Ulutaş’ın oldu.

Başarı ve sergileme ödülü alan yirmi üç eser, 2-8 Ağustos tarihleri arasında Karagöz Sanat Evi’nde sanatseverler ile buluştu. Sergi, Cumhuriyet Caddesi No:183 Ayvalık adresinde, 13.00-21.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Arzu Şahin “Sergimizi İstanbul Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde ve Artcontact Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nda sergilemiştik. Şimdi de Ayvalık’tayız. Vakfımız güzel sanat öğrencilerini destekliyor. Öğrencilerin tanınmasını sağlarken, aynı zamanda klasik müziğin hem öğrencilere hem de sanatseverlere yakınlaşmasını da sağlamak istiyoruz” dedi.

Ayvalık Karagöz Sanat Evi Yöneticisi Kenan Öztürk sanat öğrencilerinin görünür olması için katkı vermeye devam edeceklerini söyledi. Öztürk, “2005 yılından beri Ayvalık’ta çalışmalarını yürüten kuruluşumuz dünyada profesyonel müzik topluluklarını tanıtılma dışında, Türkiye’de de sanat alanındaki yaratımlara her zaman destek olmuştur. Bu doğrultuda EMART’ın sergisini Karagöz’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” açıklamasında bulundu.

(Doğan Prepol)

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER