CHP Ayvalık İlçe Başkanı Şalmanlı, iddiaları yalanladı

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Şalmanlı, iddiaları yalanladı

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi’nin CHP’li meclis üyelerine kapıları kilitleyerek baskı yapıp meclis toplantısında “evet” oyu vermeleri konusunda etki yaptığı iddialarına yanıt veren CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı iddiaların tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğunu savundu.

 

CHP Ayvalık İlçe Başkanlık binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Hüseyin Şalmanlı, “Tartışılması gereken çok önemli konuların, üzerinde durulması gereken önemli gelişmelerin olduğu bir ortamda bugün sizleri buraya, uydurulmuş yapay bir gündem için davet ettik. Öncelikle parti örgütüm adına sizlerden bunun için özür diliyorum. Malumunuz, bir süredir sosyal medyada ve bazı yandaş basında İlçe Başkanlığımızı ve dolayısıyla partimizi yıpratmak amaçlı bazı asılsız haberler dolaşmaktadır. Ben öncelikle siz Ayvalığımızın yerel basın emekçilerine teşekkür ediyorum. Bu oynanan kirli senaryonun ilk anından beri bizimle irtibata geçtiniz, içine çekilmek istenen oyunun bir parçası olmadınız, doğru ve güvenilir haber yapmayı hiç elden bırakmadınız. “ dedi.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Şalmanlı, “Önce sizlere yazılan ve oynanan kirli senaryonun aslını anlatayım. Her ay yapıldığı üzere, bu ay da, 7 Nisan Çarşamba günü yapılan meclis toplantısından önce, 6 Nisan Çarşamba günü ilçe başkanlığımızda meclis üyeleri ile benim başkanlığımda meclis grup toplantısı yapıldı. Bu toplantıda görüşülen konulardan birisi de kamuoyuna tamamen yanlış yansıyan, aslını bilmeden klavye kahramanlarının hakkında anlamsız senaryolar ürettiği bir imar değişikliği konusudur. Bu imar değişikliği konusu, 1/5.000’lik planlar Büyükşehir Belediyesinin yetkisinde olduğu için daha önce Büyükşehir Meclisinde görüşülmüş ve oy birliği ile kabul edilmişti. Bizim belediyemizde de aynı konu 1/1.000’lik planlar olarak İmar Komisyonuna gönderilmişti. Konu imar komisyonunda incelenmiş yetkili kişilerden bilgi alınmış ve karara bağlanmış, komisyonda oy birliği ile kabul edilmişti. Aynı İmar Komisyonunda partimizden üç meclis üyesi vardır. Dolayısıyla bizim meclis üyelerimizde komisyonda olumlu oy kullanmışlardır. 6 Nisan günü yaptığımız grup toplantımızda da, imar komisyonunda bulunan meclis üyesi arkadaşlarımız konuyu tüm meclis üyelerine anlatmış ve mecliste kabul edilmesi oy birliği ile kararlaştırılmış ve bu konuda grup kararı olarak karar defterine geçmiştir. Konun bazı yandaş medyada ve sosyal medyada anlatıldığı gibi rant ile bir ilgisi yoktur. Zaten bazı meclis üyelerimiz bu karalama kampanyasının kalemşörleri için suç duyurunda bulunmuşlardır. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bazı kişiler gerçeği yargı önünde göreceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Şalmanlı, “Bir diğer konu,  ahlak dışı şeklide sürdürülen meclis üyelerine baskı yapıldığı konusudur. Salgın koşulları da göz önüne alınarak, herkesin sağlığını düşünerek, kalabalık toplantıları şu anda içinde bulunduğumuz salonda yapmaktayız. Sanırım bugüne kadar 10’dan fazla toplantıyı bu salonda yapmışızdır. Gördüğünüz gibi salonun kapısı aynı zamanda binanın dış kapısıdır. Toplantı düzeninin sağlanabilmesi, toplantının bölünmeden yapılabilmesi için dışarıdan binaya girişi, yani toplantı yaptığımız bu salona girişi engelleyebilmek amacıyla ve gelen üyelerimizi toplantı sebebiyle dışarı çıkarmak zorunda kalmamak için dış kapı kilitlenmektedir. Bu uygulama, burada yapılan her toplantıda yapılmaktadır. Her yönetim kurulu üyesi arkadaşımızda da buranın anahtarı vardır. Kapı yalan haberde bahsedildiği gibi birilerine baskı olsun diye kapatılmamıştır. Asılsız ve maksatlı haberin bir diğer yanı da, kapı kapatılarak üç meclis üyesine baskı yapıldığıdır. Oysa yapılan toplantıda 7 meclis üyesi ile birlikte 12 yönetim kurulu üyesi arkadaşımız olmak üzere salonda 19 kişi vardı. Bu kirli senaryonun yazarları aslında bu anlattığım tüm detayları eminim ki öğrenmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak, partilerinin Ayvalık için iyi olan neyse, Ayvalık Halkı için güzel olan neyse onu yapmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Şalmanlı, “Ne kadar engel çıkarırsanız çıkarın, ne siz, ne de çıkardığınız engeller hem yerel seçimlerde, hem de genel seçimlerde zaferimizi engelleyemeyecektir. Bizler sizlerin kirli oyunlarınıza alet olmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bizi ne siz, ne de kirli oyunlarınız iktidara gelmekten alıkoyamayacaktır. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Akın var, Güneşe akın. Güneşi zapt edeceğiz güneşin zaptı yakın.” diye konuştu.

(Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER