CHP’li Namık Havutça: "Özür dilerim"

CHP’li Namık Havutça: "Özür dilerim"

 “Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğim için Ayvalıklı hemşerilerimden özür diliyorum”

- Havutça , “Ayvalık Türkiye’nin gözbebeği, Ayvalık, Ayvalıklılara bırakılamayacak kadar değerlidir’ derler ya; Ayvalık Balıkesir’in misafir odasıdır”

 Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 13 Ağustos günü gerçekleşen CHP İlçe Başkanlığı kongresinde yaptığı konuşması çok büyük bir mecrada yankı bulan CHP 24-25 ve 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Avukat Namık Havutça, kongrede yaptığı konuşmanın bazı çevrelerce çarpıtılarak amacının dışına saptırılmasından duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, “Maksadım böyle olmamamakla birlikte böylesi yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğim için Ayvalık’lı hemşehrilerimden özür diliyorum” dedi.

Av. Namık Havutça yaptığı yazılı basın açıklamasında, “13 Ağustos Günü gerçekleştirilen CHP Ayvalık İlçe kongresine ilçe başkanlığımızın daveti üzerine katıldım ve kongrede bir konuşma yaptım. Üzülerek görüyorum ki, konuşmamı hiç dinlemediği ve izlemediği halde sosyal medyada aslı astarı olmayan söylemlerle kamuoyu yanıltılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Havutça açıklamasında, “Öncelikle ifade edeyim ki, küfür ve hakaret içermeyen gerçek ve somut bilgiye dayanan her türlü eleştiriye başımızın üstünde yer var.  Ancak, halen bazı kişilerin eleştiri sınırlarını aşarak şahsıma aşağılayıcı ve onur kırıcı ve hatta hakaret içeren ifadeler kullanıldığını da görmekteyiz. Bu içerikler ile ilgili hukukçu arkadaşlarım elbette süreci takip etmektedirler” dedi.

 

“AYVALIK’IMIZI DA DEFALARCA TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDIM”

Selanik’ten Lozan Mübadele Antlaşması ile Bandırma’nın Misakça Köyü’ne gelen bir Kuvayi Milliyeci, Atatürkçü ailenin evladı olarak yetiştiğini kaydeden Namık Havutça, “Vatanın kutsallığını Rumeli’de topraklarını kaybeden ailemin en küçük bir ferdi olarak, bu acılarını bize çocuk yaşta hafızalarımıza kazıyan atalarımın hikayeleri ile büyüdüm. CHP’de 2011 -2018 yılları arasında 24, 25, 26. dönemlerde üç dönem milletvekilliği yapmış biri olarak; TBMM’de Adalet ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu, TBMM CHP Grup Yönetim Kurulu üyeliği, Yolsuzlukları Araştırma ve Soma Faciası’nı Araştırma Komisyonu gibi birçok önemli görevler üstlendim. TBMM’de 2012 yılında Avrupa Gazeteciler Derneği tarafından yılın siyasetçisi ödülünü aldım. TBMM’de Balıkesir’imizin onlarca sorununu ve bu arada Ayvalık’ımızı da defalarca TBMM gündemine taşıdım. Ayvalık ilçemizi Türkiye turizminin yükselen bir yıldızı olarak coğrafi ve tarihsel dokusunun  korunması ve İmar rantçılarının durmak bilmeyen saldırılarına karşı Ayvalık’lı doğaseverler ve Tabiat Adaları Platformu ile işbirliği içinde oldum. Ayvalık’ı hep birlikte korumamız gerektiğini her yerde savundum. Balıkesir‘i her yerde anlatırken de,  ‘Balıkesir toprakları Kuvayi Milliye’nin topraklarıdır, Kurtuluş Savaşı’nın özeti gibidir Balıkesir. Çünkü Kurtuluş Savaşı’nın ilk kurşunu Ayvalık’ta,  son kurşunu da Bandırma Ayyıldız Tepe’de atılmıştır’ diyerek her konuşmamda bunları vurgulamışımdır” ifadelerini kullandı.

 

“AYVALIK, AYVALIKLILARA BIRAKILAMAYACAK KADAR DEĞERLİDİR’ DERLER YA; AYVALIK BALIKESİR’İN MİSAFİR ODASIDIR, TÜRKİYE’NİN GÖZBEBEĞİDİR”

Ayvalık’taki CHP İlçe Başkanlığı kongresinde yapmış olduğu konuşmasını da hatırlatan CHP Balıkesir eski Milletvekili Namık Havutça, “O kongrede; CHP’nin durumu ile ilgili olarak, CHP’nin kapıları herkese açıktır. Ancak sağdan ve soldan CHP’ye gelenler CHP’yi değiştirmeye, dönüştürmeye değil geliştirmeye gelirlerse kapımız açıktır. CHP’nin bir tek ekseni vardır,  o da Mustafa Kemal Atatürk ‘ün eksenidir. Bizim hepimizin iki ortak değeri vardır biri Ay yıldızlı Türk Bayrağı, diğeri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür’ ifadelerini kullandım. Ayvalık için ise de; ‘Ayvalık Türkiye’nin gözbebeği, Ayvalık, Ayvalıklılara bırakılamayacak kadar değerlidir’ derler ya; Ayvalık Balıkesir’in misafir odasıdır. Türkiye turizminin tabiat, doğal ve coğrafi varlıkları ve kadim kültürü İle bu güzelliklerinin, her türlü imar ve rantiyeci yaklaşıma karşı korunması için sadece Ayvalık’ta yaşayanlar değil, hepimizin ortak mücadele etmemiz gereken bir kentimizdir. Ortak değerlerimizi kültürümüzü ve kentimizi korumak Ayvalıklı doğaseverler ve belediye başkanımız ile dayanışma içinde olmak hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.

 

“GERÇEK BİR AYVALIK SEVDALISIYIM”

 Ayvalık CHP İlçe kongresinde Ayvalık ile ilgili sözlerinin bağlamından koparılarak bazı çevreler tarafından yanlış yorumlanmasından duyduğu üzüntüyü belirten Namık Havutça, “2011-2018 Milletvekili olduğum dönemde TBMM’de Ayvalık’ımızın tabiat varlıklarının ve doğal yapısının korunması için onlarca önerge ve açıklamalarım TBMM arşivlerinde mevcuttur. Daha önce Ayvalık’ımızın çeşitli zamanlarda bu değerlerine yapılan planların karşısında mücadele eden bir milletvekili olarak vurguladığım hassasiyet budur. Sözlerimin yanlış yorumlanmasından ya da böyle bir manaya gelmesinden derin bir üzüntü duydum. Ayvalık sevdalısı olduğumu, her fırsatta Ayvalık sorunları için Balıkesir İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili ve Milletvekili olduğum o tarihlerde CHP İlçe Başkanlığı görevinde bulunan değerli ilçe başkanlarımız Hüsnü Erol, Ahmet Toker, Cihan Şişman, Filiz Karayelli ve şu an İlçe Başkanımız olan Hüseyin Şalmanlı ve Ayvalık İl Genel Meclisi üyesi olan arkadaşlarım Feviz Keklikçi, Hasan Uslu ve Arif Göksu arkadaşlarımın yanı sıra Ayvalık Basını’nın değerli temsilcileri bu safahatları yakınen bilirler. Yine birlikte görev yaptığımız Belediye Başkanlarımız Hasan Bülent Türközen, Rahmi Gencer, Asım Sürer  ve şu an Ayvalık Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Mesut Ergin başkanlarım da bu süreçleri yakınen tanıktırlar. Bu noktada; öyle olmamakla birlikte böylesi yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğim için Ayvalık’lı hemşehrilerimden özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2023, 12:18

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER