Cunda Adası bayram arifesinde doldu taştı

Cunda Adası bayram arifesinde doldu taştı

İç turizmin lideri Kuzey Ege’nin, turizm alanında dünyaca ünlü Balıkesir'in Ayvalık ilçesine sınırları içerisindeki Cunda Adası, Kurban Bayramı tatili öncesinde vatandaşların yoğun talebi nedeniyle doldu taştı. Bayramı fırsat bilen tatilcilerin gelişiyle restoran ve kafeleriyle ünlü Cunda Adası son yılların en yoğun günlerini yaşıyor.

Henüz bayram arifesine restoran ve kafelerde yer bulmakta güçlük çekilirken, kalabalık nedeniyle Cunda sahilinde adeta adım atacak yer kalmadı. Adada bulunan otel ve pansiyonlardaki doluluk oranlarının son yılların en yüksek seviyelerine ulaştığı bildirildi. Bayram arifesinde olmasına rağmen yoğunluğun bayram süresince devam etmesi bekleniyor.

Cunda Adası’ndaki yoğunluğun daha da artmasını beklediklerini belirten Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği Başkanı İbrahim Çolak, pandemiden sonraki süreçte Ayvalık’ın 2021 yılının en kalabalık günlerini Kurban Bayramı ile birlikte yaşamaya başladığını kaydederek, “Şu anda Ayvalık ve Cunda Adası’nda doluluk oranı yüzde 100’ ulaşmış durumda. Bu yarından itibaren yüzde 100’ü de aşacak. Bu doluluk sadece otel ve pansiyonlarda değil, restoranlarda da aynı durumda. Çünkü otellerdeki doluluk restoranlarla paralel seviyede seyrediyor. Bu yıl bizim beklentimiz, Kurban Bayramı ile başlayan turizm sezonu son 5 yılın en kalabalık sezonu olacaktır. Şu anda bile çok çok iyi durumdayız. Bu yoğunluk Eylül ayına kadar aynı hızla sürer. Artık bu hız kesmez.  Ayvalık turizm açısından coğrafi açıdan İstanbul’a yakın olması, İstanbul-İzmir arasındaki otobanın hizmete girmesiyle birlikte ilçedeki turizm hareketi daha da hızlandı. Ayvalık’taki turizm hareketliliği önümüzdeki yıllarda da daha da iyi olacak. Çanakkale Köprüsü’nün hizmete girmesiyle birlikte İstanbul’un Avrupa yakasından da çok yoğun bir talebi olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

İŞLETMECİLER MEMNUN

Cunda Adası'nın tanınmış restoran işletmecilerinden Volkan Bekit, bu yıl Kurban Bayramı’nın umduklarından da daha fazla bir yoğunlukla geçeceğini belirterek, “Çünkü pandemi nedeniyle restoranlar 6 buçuk aydan fazla kapalı kaldı. Bu kapanışın ardından da ilk bayram olduğu için bu Kurban Bayramı son derece yoğun geçeceğe benziyor. Şu anda bayram arifesinde olmamıza rağmen çok ciddi bir yoğunluk var. Biz restorantımızda pandemi tedbirlerine uyduğumuz için belirli sayıda müşteri alıyoruz. Ama eğer pandemi önlemleri olmasaydı şu anda restorantımız yüzde 100’lük orana ulaşmış olacaktı. Cunda Adası’nda yoğunluk geçtiğimiz Cuma gününden itibaren başladı.  Ayvalık’ın İstanbul’a yakınlığı ve Koca Seyit Havaalanı’na yakın olmasının bu yoğunlukların nedeni olduğunu düşünüyorum” dedi.

Cunda Adası’nın en önemli gurmelerinden Savaş İrlan da, bu yıl Kurban Bayramı’nın geçmiş yıllara nazaran çok daha kalabalık geçeceğini vurgulayarak, “Yıllardır şahit olduğum şudur, Kurban Bayramlarında insanlar balık ve deniz ürünlerine daha fazla ilgi gösteriyorlar. Kurbanlarını hayır olarak bağışlıyorlar. Ama bayramda balık, deniz mahsulleri ve mezeler tüketmeyi tercih ediyorlar.  İnsanlar Cunda Adası’nı birbirinden nefis mezeleri için tercih ediyor. Bu güzel adanın tarihi ve doğal güzelliklerini görebilmek için tercih ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da bankacılık sektöründe çalışan Mustafa Demir, Kurban Bayramı’nda Ayvalık ve Cunda Adası’nı İstanbul’a yakın olduğu için tercih ettiğini belirterek, “Pandemi sürecinin ardından Cunda Adası hakikaten bize iyi geldi.” dedi.

Mustafa Demir’in eşi Eda Demir ise, Cunda Adası’nı daha önce hiç görmediğini belirterek, “İstanbul’a da yakın mesafede olması nedeniyle tercih ettik. İyiki de bu tercihi yapmışız” diye konuştu.

(Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER