Edremit Körfezinde dev köpek balığı paniğe neden oldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde geçimini balıkçılıkla sağlayan ilçenin sevilen simalarından Berat Üveyik, sabah saatlerinde açıldığı denizde dev bir köpek balığını cep telefonuyla görüntüledi.

Edremit Körfezinde dev köpek balığı paniğe neden oldu

6 buçuk metrelik teknesiyle Ayvalık’tan açıldığı Edremit Körfezi’nin Gömeç ilçesine bağlı Gemi yatağı mevkisinin açıklarında ağ atmaya hazırlanırken, deniz yüzeyinde bir köpek balığının sırtının teknesine doğru yaklaştığını fark eden Berat Üveyik, vakit kaybetmeden cep telefonuyla bu dev deniz canlısını görüntülemeye başladı.

Yaklaşık 10 metre boyundaki köpek balığının teknesinin hemen yanı başından geçip gittiğini görüntülemeyi başaran Üveyik, o anlarda çok korktuğunu söyledi.

6 buçuk metrelik balıkçı teknesinden çok daha büyük olan köpek balığının saldırıya geçmesi halinde hem teknesini alabora edebileceğini hem de kendisine çok ciddi zarar verebileceğini savunan Berat Üveyik, görüntülediği yaklaşık 10 metrelik deniz canlısının Türkiye’nin dört bir yanındaki denizlerinde çok nadir görülen bir ebatta olduğunu söyledi.

Dev köpek balığının iklim değişiklikleri nedeniyle açık denizlerde avlanamaması nedeniyle kıyıya yakın bölgelerde yiyecek arayabileceği üzerinde duruluyor.

 (Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER