Emine Erdoğan’dan Medya Ayvalık muhabirine ödül verildi

Görme engelli muhabir Namık Tuncel, Kızılay’ın “Engelleri Aşanlar” kategorisinde ödüle layık görüldü

Emine Erdoğan’dan Medya Ayvalık muhabirine ödül verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Uluslararası Kırmızı Yelek Gönüllülük Ödül Töreni İstanbul-Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Ayvalık’ta Medya Ayvalık Yayın Grubu’nda muhabirlik yapan görme engelli gazeteci Namık Tuncel, “Engelleri Aşanlar” kategorisinde layık görüldüğü ödülü Emine Erdoğan’ın elinden aldı.

Emine Erdoğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve çok sayıda gönüllünün katıldığı,  farklı kategorilerde toplam 35 ödülün sahiplerini bulduğu törende, Emine Erdoğan tarafından, STK kategorisinde İHH Mütevelli üyesi Bülent Yıldırım adına Osman Atalay'a, İlham Veren Gönüllü kategorisinde Cemal Güdül adına yeğeni Muhammed Zahid Güdül'e, Engelleri Aşan kategorisinde Namık Tuncel'e, Afet Gönüllüsü kategorisinde Yunus Emre Güzel'e ödülleri takdim edildi. Jüri Özel Ödülü de yine Emine Erdoğan tarafından Emre Bark'a verildi. Törende konuşan Erdoğan, gönüllülük kültürünün yaşatılmasıyla dünyanın sevgiyle kuşanacağını söyledi. Emine Erdoğan, Kızılay'ın karşılık beklemeden emeklerini toplumun istifadesine sunan bir kuruluş olduğunu ve faaliyetleri sayesinde her gün daha da güçlenen bir dayanışma ağı örüldüğünü ifade etti.

Programda konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise aktif olarak dünyada kayıt altına alınmış 800 milyon gönüllü olduğunu kaydederek “İnsanlığa iyiliği taşımak için buradayız” dedi.

“Yeter ki fırsat verilsin”

Ödül töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Medya Ayvalık Yayın Grubu’nun görme engelli muhabiri Namık Tuncel, fırsat verildiğinde engelli bireylerin üstesinden gelemeyeceği hiçbir şeyin olamayacağını vurgulayarak, “Ömrüm boyunca hep bunu ispatlayabilmek için mücadele verdim. Bir görme engelli için “yapamaz” dedikleri her işi yaptım. Attığım her adıma engelli kader arkadaşlarıma örnek olmaya çalıştım. Ortopedik Engelli gazeteci arkadaşım Suat Salgın’ın telkinleriyle girdiğim basın sektörü gibi en zor meslek dalında bile güçlükler karşısında yılmayarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Bu mücadelem ömrüm boyunca sürecektir. Bu duygularla beni bu ödüle layık gören Türk Kızılay’ı yöneticilerine ve ödülü takdim eden Sayın Emine Erdoğan’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

(Suat Salgın)

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER