Erkan Aksu '' Vatandaştan Yana Olun!''

Erkan Aksu '' Vatandaştan Yana Olun!''

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın askıya çıkarmış olduğu 10. İmar Planı’nın iptali istemiyle, idareye karşı vatandaşlar ve mahalle derneklerinin açtığı “Plan İptal Davası”, İzmir 3.İdare Mahkemesi’nce iptal edildi.

Karabağlar Mahalleler Birliği’nin yaptığı açıklama toplantısına katılan Ayvalık Belediyesi Başkan yardımcısı Erkan Karasu, “Karabağlar ilçesindeki, Cennet Çeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erden, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin ve Devrim mahallelerinin tamamı ile Yurtoğlu, Abdi İpekçi, İhsan Alyanak, Uzundere, Peker mahallelerini kısmen kapsayan 540 hektarlık alana dönük bakanlık tutumu kabul edilemez. Vatandaşlarımızın hak arama mücadelesinin yanındayız” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın dokuz kez askıya çıkarmış olduğu imar planlarının her seferinde Mahalleler Birliği Bileşenleri’nin açtığı iptal davaları sonucunda mahkemelerce iptal edildiğini hatırlatan Erkan Karasu, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı vatandaşları yok sayan planlama çalışmalarından vazgeçmeye, yerel yönetimlerimizi de vatandaştan yana olmaya davet ediyoruz” dedi.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER