Eski Lastikler Can Dostlarımıza Yastık oldular

Eski Lastikler Can Dostlarımıza Yastık oldular

Ayvalık Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü örnek bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Otopratik Lafy Ayvalık Bayii tarafından gerçekleştirilen projede eski lastikler işlenip değerlendirilerek, Ayvalık Belediyesi Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan sokak hayvanlarımız için konforlu yataklara dönüştü.

Eski lastiklerin barınaktaki can dostlarımızın daha sağlıklı ortamlarda yaşaması için değerlendirildiğini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin “Böylelikle hem atık lastikler tekrar kullanılıp değerlendirilerek sıfır atık projesine katkı sağlanmış oldu hem de geri dönüşümün, çevreyi korumanın ve can dostlarımıza konforlu ortamlar sağlamanın önemiyle farkındalık yaratmaya çalışıldı. Bu projede emeği geçen duyarlı firmamıza teşekkür ederiz” dedi.

Ayvalık’ta lastik satış ve servis noktası konusunda hizmet veren firma, lastik değişimi sonrası kalan atık lastikleri temizleyip, farklı renklere boyayarak, içlerine soğuk kış aylarında sıcak tutan elyaf malzemeden minderler yerleştirdi. Son olarak da lastiklerin dışına eğlenceli figürler çizen ekipler, barınaktaki can dostlar için hem hijyenik hem de sağlıklı uyku alanları oluşturmuş oldu.

Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Karasu’nun teslim aldığı ilk etapta on beş adet üretilen yatakların, firma tarafından sürekli olarak devamının da geleceği belirtildi.

(Ayşegül Baykara)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160