İstanbulluoğlu Lisesi Öğrencileri Basın Müzesi’ni Ziyaret Etti

İstanbulluoğlu Lisesi Öğrencileri Basın Müzesi’ni Ziyaret Etti

İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi 11-G Sınıfı öğrencileri, Tarih Öğretmeni Fatma Korkmaz Hazar rehberliğinde Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi ve Medya Merkezi’ni ziyaret etti. Cemiyet yönetim kurulu üyesi Hilmi Duyar, Basın Müzesi’nin kuruluşu, müze ve müzede sergilenen, gazetecilerin geçmişten günümüze kullandığı makine ve donanımlar hakkında bilgi verdi.

Tarih Öğretmeni Fatma Korkmaz Hazar, Balıkesir İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi 11-G sınıfının 20 öğrencisi ile birlikte Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi ve Medya Merkezi’ni ziyaret edip incelemelerde bulundu. Hazar, Kültürel Miras Sempozyumu’nda Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir’den aldığı çağrı üzerine müzeyi ziyaret ettiklerini açıkladı. Hazar, “Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ile Kültürel Miras sempozyumunda tanıştık. Ben başkanı okulumuza davet ederken o da öğrencilerimizle birlikte basın müzesini gezebileceğimizi söyledi. Bu çağrı üzerine buraya geldik. Balıkesir Kuvayi Milliye ateşinin yakıldığı bir şehir. Burada Milli Mücadele yıllarında ve sonraki süreçte basının şehrin imarında, inşasında, şehrin yaşamının aktarılmasında büyük rolü var. Benim niyetim öğrencilerimizle beraber bir farkındalık yaratmaktı. Çok güzel ağırlandık, bana ve öğrencilerimize verilen bilgiler için çok teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, basın müzesinde, mürettiplerin hurufatla gazete sayfalarını dizmesinden entertip dizgiye geçişi, elle baskıdan ofset baskıya giden meşakkatli yolu öğrenirken, 1940-1950’li yıllarda basılan gazetelerden yakın tarihte yayımlanan gazeteleri görme fırsatı buldu. Eskiden kullanılan daktilo ve benzeri gazeteci donanımından günümüzdeki dijital fotoğraf makinelere geçişin gelişimini gördü. Öğrenciler, Basın Müzesi ve 1860 yılında yapılan 1990 yılların sonu ile 2000’li yılların başında restore edilen cemiyet binasına hayran kaldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2024, 18:17

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER