İyi Parti'den tepki

İyi Parti'den tepki

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin kırsal mahallelerinden Karaayıt’ta, demir zenginleştirme tesisinin katı atık depolama alanında meydana gelen çökme sonucunda Madra Barajı’nı besleyen dereye ikinci kez pasa yığınlarının çökmesiyle yaşanılan çevre felaketine İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından yazılı basın açıklamasıyla tepki gösterildi.

 

Yapılan açıklamada,  “Bu yılın başlarında, aynı yerde ve aynı şeklide meydana gelen kaza sonrasında yaptığımız incelemede, bölgede bulunan pasa yığınının, palye (basamak) sistemine geçirilmemesi halinde, aynı durumun yaşanmaya devam edeceğini tespit etmiş ve uyarılarda bulunmuştuk” hatırlatmasında bulunuldu.

Yürürlükteki mevzuatın vatandaşlar üzerinde etkili ama hatırlı dostları olanların mevzuatın üzerinde bırakıldığının savunulduğu açıklamada, “Liyakat yerine sadakati dikkate alanlar ile Çevrenin ‘Ç’ sinden anlamayıp çevre bütçesini yol yapımına aktaranlar, Dev bütçeleri ile övünüp, ilçe belediyelerinin bütçeleri ile kendilerini kıyaslayanlar,  eleştirilince, kamu kaynaklarını siyasi şov yapmak için kullananlar,  Zihniyetleri kısa ve öz ‘Yağmalayabildiğin kadar yağmala bu fırsat bir daha ele geçmez. Milletin orasına burasına koyabilirsin, çünkü millet ekmek kuyruğunda...’ Artık bu gidişe dur demenin vakti geldi. Projeye değil, ranta karşıyız. Bu kaza, çevre kazası değil rant kazasıdır. İYİ bir gelecek için, İYİ bir Doğa için, İYİ bir Çevre için umudunu kaybetme sakın. Çünkü biz, İYİ Doğa ve İYİ Çevre dostuyuz” denildi. (Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER