Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ayvalık'ta Farkındalık Yürüyüşü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ayvalık'ta Farkındalık Yürüyüşü

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Ayvalık’ta farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Ayvalık Belediyesi’nin de katkılarıyla düzenlenen yürüyüş, Ayvalık Öğretmenevi’nin önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda okunan basın açıklamasıyla son buldu.

Ayvalık Belediyesi Kadın Danışmaevi, Ayvalık Belediyesi Mahalleevleri, Ayvalık Kent Konseyi Kadın Meclisi, Ayvalık Kadın İnisiyatifi’nin şiddete “Dur!” demek için düzenlediği yürüyüşe çok sayıda Ayvalıklı kadın da katıldı. Kadınlar ellerinde hazırladıkları dövizleri ve pankartları taşırken, yürüyüşte “Eşit, özgür, şiddetsiz!” bir yaşam için sloganlar attı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yaptığı açıklamada; "Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesi çerçevesinde ülkemiz genelinde birçok farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi. Ayvalıklı kadınlarımız da örnek çalışmalar ile farkındalığı en iyi şekilde ortaya koydu. Bizler oluşturduğumuz bilinç ve farkındalıkla Ayvalık’ta kadına yönelik şiddetin oldukça düşük seviyelerde olduğunu biliyoruz. Ancak biz düşük olmasına bakmadan kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesiyle bir annenin çocuğu, bir kadının eşi ve bir kız babası olarak her zaman kadınlarımızın yanlarında olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2021, 20:52

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160