Kuvayı Milliye Şehri Ayvalık'ta Yüzüncü Yıla Yakışır Kutlama

Ayvalık’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yüzüncü yıl kutlamalarındaki coşku cadde, sokak ve meydanlara taştı.

Kuvayı Milliye Şehri Ayvalık'ta Yüzüncü Yıla Yakışır Kutlama

Sabah saatlerinde Büyük Zaferin 100’üncü yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Cumhuriyet Meydanı'nda Ata’nın huzurunda çelenk sunumu ve tebrikat törenleri gerçekleştirildi. Şiir dinletileri, mini konserler, halk oyunları gösterileri ve kortej geçişiyle zaferin coşkusunu Ayvalıklılar hep birlikte yaşadı. Gece fener alayı ve ardından Büyük Park Amfitiyatro’daki Ali Aysun Kocatepe konseriyle yüzüncü yıla yakışır kutlamalar doruğa ulaştı.

Zafer Bayramı coşkusu usta sanatçılar Ali Kocatepe ve Aysun Kocatepe çiftinin verdiği dev bir konserle zirveye çıktı. Ayvalık Belediyesi’nin düzenlediği konserde; büyük zaferin 100’üncü yıldönümü Ali ve Aysun Kocatepe çiftinin en güzel şarkılarını Ayvalıklılar için seslendirilmesiyle taçlandı.

Ayvalık Amfi Tiyatro’yu dolduran yaklaşık beş bin kişinin Kocatepe çiftinin seslendirdikleri şarkılara eşlik ettiği konserde; Cem Karaca, Barış Manço, İlhan İrem gibi sanatçılar da hit olmuş şarkılarıyla anıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in ev sahipliğinde gerçekleşen konserde; Ali Kocatepe’nin dillerden düşmeyen şarkıları da geceye katılanları anılarla yolculuğa götürdü. Yaklaşık beş bin kişinin şarkılara eşlik etmesiyle birlikte amfitiyatro’da adeta dev bir koro oluştu.

Unutulmaz konserin sonunda sahnedeki sanatçıları selamlayan Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık’ta zaferin böylesi büyük bir coşkuyla kutlandığını ve bundan da son derece mutlu olduklarını söyledi. Başkan Ergin, kendilerini bu coşkulu gecede yalnız bırakmayan Ali ve Aysun Kocatepe’ye teşekkür etti.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Büyük Zafer’in yüzüncü yılı nedeniyle yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“26 Ağustos’ta başlayan ‘Büyük Taarruz’ Türk halkının bağımsızlık mücadelesindeki şüphesiz en önemli kilometre taşlarından birisi olmuştur. 30 ağustos 1922 Başkomutan Meydan Muharebesi’yle, bağımsızlık mücadelesi veren tüm dünya halklarına örnek olan kurtuluş savaşımız kalıcı bir zaferle taçlandı. Ulu Önder Atatürk 9 Eylül 1922 tarihinde İzmir’in ardından 14 Eylül Altınova ve 15 Eylül’de Ayvalık’ın kurtuluşuyla sonuçlanan ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar uzanan muhteşem bir yolculuğu başlattı.30 ağustos 1922’deki büyük zafer, bağımsız, laik ve demokratik Türkiye’nin kurulması önündeki engelleri kaldırdı. Türk milletinin 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da yaktığı özgürlük ateşi 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla taçlandı. Bizlere bu cennet vatanı emanet eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını büyük zaferimizin 100. yıldönümünde şükranla ve özlemle anıyoruz.”

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160