Meydanda THM konseri

Meydanda THM konseri

-Meydanlara inen THM korosu vatandaşlardan ilgi görüyor

 Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Türk Halk Müziği’ne gönül veren bir avuç gönüllü, halkın ayağına kadar gidip verdikleri ücretsiz konserlerle ilgi görüyor.

Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi’nde çalışmalarını sürdüren Ayvalık-Küçükköy Halk Müziği Derneği’nin üyeleri oluşturdukları koro ile gönüllerde taht kuruyor.

Çoğu emekli vatandaşların bir araya gelerek kurdukları dernek bünyesindeki koro; Ayvalık’tan başlattıkları konserler serisini Burhaniye, Gömeç, Havran ilçelerinin ardından İzmir’in Bergama, Dikili ve Çandarlı ilçelerinde de sürdürmeyi planlıyor.

Gittikleri ilçelerin meydanlarında verdikleri konserlerle Türk Halk Müziğini 7’den 77’e herkese sevdirmeyi hedefleyen koro üyeleri, müziğin insanları birleştiren evrensel bir dil olduğunu belirterek, müzikle uğraşmanın ilerleyen yaşlarda başlayan birçok rahatsızlık ve hastalığa karşı şifa olduğuna inanıyor.

Dernek Başkanı Nezihe Baltacı yaptığı açıklamada, Balıkesir’in Körfez ilçelerine yönelik gerçekleştirdikleri konserlere ilginin yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bugün Balıkesir’in Gömeç ilçesindeyiz. Biz, müzik etkinliklerini halkın ayağına kadar indirmeyi amaçlıyoruz. Salonlarda düzenlenen konserlere gelemeyen ya da katılamayanların bizzat biz ayağına giderek konserler veriyoruz.” dedi.

Müziğin evrensel bir dil olduğunu hatırlatan Başkan Baltacı, “Küçük bir bebek nasıl ki ninnilerle uyutuluyorsa, yaşlı insanlar da streslerini müzikle atar. Bizler stresimizi oluşturduğumu bu koroda yaptığımız çalışmalarla atıyoruz. Tüm sıkıntı ve sorunlarımızı unutuyoruz. Aksi takdirde hepimiz hastalık hastası olup çıkarız. Müzikle uğraşmak insanı stresten arındırdığı gibi tüm hastalıklarını da unutmasını sağlar. Hatta koromuz bünyesinde bir ablamız var ki; daha önce 9 ayrı hap içerken, bugün bizle beraber müzikle uğraştığı için hiçbir şekilde hap ya da ilaç kullanmıyor.  Bu yüzden de herkese müzikle uğraşmalarını tavsiye ederim” diye konuştu.

 

KONSERLERİN DEVAMI GELECEK

Ayvalık-Küçükköy Halk Müzik Derneği Korosu’nun Şefi Selami Seler de, dünyada ortak tek dilin müzik olduğunu savunarak, “Bizleri de bir araya getiren bu müzik aşkıdır.  Biz salonlarda konser vermek yerine halkın ayağına giderek repertuarımıza kattığımız Türk Sanat Müziği de dâhil yurdumuzun dört bir yanından derlediğimiz türkülerimizi seslendiriyoruz. İnşallah bundan sonra da İzmir,  Dikili, Bergama ‘da da bu tür konserlerimizi vereceğiz. İnşallah bu konserlerimizin devamı da gelecek. Biz halkımızın müziği sevdiğini ve özlediğini biliyoruz. Bizler de müziği severek icra ediyoruz.  Bu çalışmalarımızı da halkımızla ücretsiz olarak paylaşıyoruz. Bizlere destek veren gittiğimiz ilçelerdeki kaymakam ve belediye başkanları ile katkıda bulunan herkese şükranlarımızı sunarız” dedi.

 

“MÜZİĞİN YAŞI YOKTUR”

Konserin verildiği Gömeç Meydanı’nda vatandaşların müzik eşliğinde dans edip, bir yandan da koro üyelerinin seslendirdiği eserlere eşlik etmesinin görülesi bir manzara olduğunu kaydeden Gömeç Belediye Meclis Üyesi Bülent Turan ise “Müziğin yaşı yoktur. 15 yaşından tutun da, 70 ve hatta 80’li yaşlara kadar bile müzik yapılabilir. Müzik evrenseldir ve güzel bir şeydir” diye konuştu.

Gömeç Meydanı’nda gerçekleşen konser, koro üyelerinin ellerinde Türk Bayrakları ile seslendirdikleri İzmir Marşı ile sona erdi. (Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160