“Uygunsuzlardan” eğitim fidanlarına can suyu

“Uygunsuzlardan” eğitim fidanlarına can suyu

“Uygunsuzlardan” eğitim fidanlarına can suyu

 

 Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Sanat Derneği (ASD) oyuncuları tarafından sergilenen “Uygunsuzlar” isimli tiyatro oyunu, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine can suyu oldu.

 

Ayvalık Sanat Derneği oyuncuları bu kez, Ayvalık Belediyesi öncülüğünde kurulan Eğitime Destek Derneği’nin karşılıksız burs verdiği yaklaşık 120 üniversite öğrencisi için sahnedeydi.

Ayvalık Belediyesi’ne ait Vural Sineması’ndaki Nejat Uygur Sahnesi’nde sergilenen oyuna sanatseverlerden de yoğun ilgi gösterildi.

Erman Canatan'ın yazıp yönettiği, günümüzün siyasi ve toplumsal baskısını absürd tarz ve gerçekçi oyunculuklarıyla sahnelenen oyun sonrasında ekibe, Eğitime Destek Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Nuray Özer ve Emel Uçar teşekkür plaketi sundu.

Satılan biletlerin tümünün Ayvalık'ta ikamet edip şehir dışında okuyan eğitim neferlerine gideceği öğrenilirken, oyuna gelemeyip İstanbul'dan arayarak derneğin hesabına bilet katkısı yapanların da sayısının oldukça yüksek olduğu bildirildi.

Nuray Özer, yaptığı açıklamada bu tür projelerin devamını beklediklerini, burs verdikleri öğrencilerinin sayısını arttırabilmek için bu tür desteklere ihtiyaçlarının olduğunu vurguladı. (Suat Salgın)

 

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER