Zeytin Belgeseli Dünya Dergisinde

Zeytin Belgeseli Dünya Dergisinde

22 yıldır Edremit körfezinde Fotoğraf eğitimleri ve Basın köşe yazılarıyla tanınan Haşmet Demirbil,Merhum hocası Sami Günerin,Bursa’daki söyleşisinden Bolu’ya giderken geçirdiği trafik kazasından önceki son sözleri “Benden maç bitti,uzatmaları oynuyorum,bundan sonra Fotoğraf ve Resim kelimelerinin farkını öğretmek sizin göreviniz “dediği günden itibaren.bir fotoğraf sever olarak eğitimleri tek başına üstlenmiş ve Körfezimiz 22 yıldır Zeytin Ağaçlarını  ve Hasat günlerini fotoğraf karelerinde belgelerken, Duayen Sanatçı İbrahim Zaman hocasının ısrarıyla Belgesel sergi ve Gösteri haline getirdi.

Fotoğraf sergisi ilk olarak 29 Ekim Cumhuriyet etkinlikleri haftasında. Güre-Anka sergi salonunda Ayvacık –Ahmet’çe köyü Zeytin festivalinde gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde Bursa –Uluslararası fotoğraf günlerinde Kökler konusuyla gösterisi gerçekleştirildi ve istek üzerine bu hafta  Bursa Nova Fen ve Anadolu Lisesinde Sergi ve gösteri ile Zeytin dünyasında Edremit körfezinin ayrıcalığı ile Zeytin sütü Zeytin Sabun ve kremleri ile Zeytin Şekerinin tanıtımları Perma kültür eğitimi olarak sunumu yapılacak. Ve bu arada Kaz dağları milli parkımızın ve doğamızın farklılığı da anlatılmış olacak

Bu arada basın çalışmalarından dikkati çekerek Ulusal bir dergi olan (köşe bucak DÜNYA) dergisi editörü ve sahibi Ali Sami Palaz’ın istekleri doğrultusunda,Aralık-Ocak sayısında 10 sahife olarak Fotoğraflı Zeytin belgeseli yayınlandı.

(Haşmet Demirbil)

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2022, 16:01

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER