15 Temmuz ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Anma Programı Kapsamında Balıkesir Şehitliği Ziyaret Edildi.  

15 Temmuz ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Anma Programı Kapsamında Balıkesir Şehitliği Ziyaret Edildi.  

Hain darbe girişiminin 5’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında gerçekleştirilen ziyarete Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak'ın yanı sıra Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt. Tuğg. Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, İl Müftüsü Celal Sürgeç, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Çakar, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, İş Kurumu İl Müdürü Nazım BALCI, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, T. Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz ile Şehit aileleri ve Gaziler ile sporcu gençler katıldı. 

Şehitlik önünde dua okunmasıyla başlayan programda, Vali Şıldak ve beraberindekiler duanın ardından Şehit mezarlarını tek tek ziyaret ettiler. Vali Şıldak evlatlarının mezarı başında dua eden Şehit Aileleri ile sohbet ederek minnet duygularını iletti.

Vali Şıldak, “İçimizdeki iradeyi yüreğimizden gelen bir sesle tekrar haykırıyoruz.”

Şehitlerin Kabirlerini ziyaretinin ardından Şehitlik Özel Defterini imzalayan Vali Şıldak  mesajında, “Milletimizin eşsiz irfanıyla vatanımızı işgal etmek isteyenlere karşı yeni bir destanın yazıldığı karanlık geceden aydınlık sabaha çıktığımız 15 Temmuz kalkışması ve darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçmiş bulunmaktadır. Türk Devletinin işgali, Türk milletinin esareti ve Türk demokrasisinin hançerlenmesine yönelik ihanet ve darbe kalkışmasını unutmadık unutturmayacağız. Tarih boyunca İstiklal ve bağımsızlığımızı, milli birlik ve bütünlüğümüzü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal Vatan topraklarını canı ve kanı pahasına korumayı bilmiştir. 15 Temmuz gecesi tarihte eşi benzeri az görülen hain bir saldırıya maruz kaldık. Devletini, milletini, vatanını korumak için kendilerine teslim edilen silahları, tankları, uçakları ve helikopterlerin namlusunu kendi milletine çevirecek kadar hainliğe bulaşmış olan fetö terör örgütü ve işbirlikçilerine karşı; Allah'ın yardımı, milletin esareti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Erdoğan'ın kararlı duruşuyla şanlı tarihimizde yeni bir kahramanlık destanı daha yazılmıştır. Mazisi şan ve şerefle dolu tarihimizden aldığımız bu güçle sadece bir askeri kalkışma olmayıp devletimize, milletimize yönelik planlı bir yok etme girişimi, liderinin öncülüğünde milletimiz tarafından bertaraf edilmiştir. Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, milli irademizi yok etmek isteyenlere karşı İstiklal ve İstikbalimize tek vücut olarak sahip çıkacağız. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve 2023 hedeflerine taşımak için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle vatanını canından aziz bilip bu topraklar için bir gül bahçesine girercesine canını feda eden, makamların en yücesine erişen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.” ifadelerine yer verdi.

Programa katılan sporcu gençlere seslenen Vali Şıldak, fetö denen hain örgütün 5 yıl önce hepimizi yok etmek istemesine karşı milletin hep beraber sokağa döküldüğünü söyledi. Milletin, hain girişime karşı koymasıyla alçakların yenilgiye uğratıldığını ifade etti. Bugün adeta Cumhuriyetimizin yeniden doğuşunun zaferinin kutlandığını vurgulayan Şıldak, gençlere geleceğin Valileri, Belediye Başkanları, mühendisleri, polisleri, askerleri olduklarını dile getirerek, rengini Şehitlerin kanından alan Türk Bayrağı’nın kıymetini hiçbir zaman unutmamalarını belirtti.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER