20 ilçenin muhtarları yemekte bir araya geldi

20 ilçenin muhtarları yemekte bir araya geldi

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen yemekte muhtarlar bir araya geldi.

Gala Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Milletvekilleri Belgin Uygur ve Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve ilgililer ile 20 ilçeden yaklaşık 800 muhtar katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan yemekte konuşan Vali Şıldak dünya ölçeğinde bakıldığında muhtarlık kurumunun ülkemizdeki işleyişi ile tamı tamına uyuşan başka bir model olmadığını ifade etti. Muhtarların kamu yönetimi ve yerel yönetim zincirinin en önemli halkası olduğunu sözlerine ekleyen Şıldak, “muhtarlık kurumu Osmanlı'dan bize kalan bir değer olan ve cumhuriyetle birlikte mahalle ve köy yönetimlerinin başına getirilen seçilmiş kişiler olarak kamu yönetiminde bizlerin yanında yer alarak kanunun sizlere tanımladığı bazı devlet görevlerini de birlikte yürütüyorsunuz. Bu muhtarlık kurumu bizim hem idari tarihimizden, gelenek ve göreneğimizden; hem de sosyal yapımızdan, halkımızın örf ve adetlerinden hep birlikte beslenerek bugünkü son halini almış durumda. Türkiye'nin coğrafi olarak 11nci, nüfus olarak 17nci büyük şehrinde sizlerle birlikte mesai yapıyoruz. İlimizde birlik, beraberlik, bütünlük içinde olduğumuz takdirde kurumlarımızın işbirliği ile şu ana kadar yürüttüğümüz üstün performans çerçevesinde aşamayacağımız engel olmayacaktır.” şeklinde konuştu. 

Vatandaşa her zaman sıcak ve onu merkeze alan sonuç odaklı, sorunlara yönelik çözüm üreten bir yaklaşım içinde olunduğunu belirten Şıldak, “Asayiş ve huzurun temini bakımından en önem verdiğimiz konu; İlimizdeki olayların azaltılması, vatandaşımızın evinde, sokağında, caddesinde huzur ve güven ortamı içerisinde hayatını sürdürebilmesidir. Asayiş, güven ve huzur olmadan hiçbir şey olmaz. Öncelikle kendi aramızdaki birliğin, beraberliğin, dayanışmanın ve hoşgörünün hakim olması lazım. Yatırımların takibi en önemli görevimiz. Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz kısaca bütün kurumlarımız üstün bir uyum ve birlik beraberlik içinde hizmet yürütüyoruz. Devletimizin kurumlarının İlimizde iyi işlemesi, vatandaşımıza her zaman güler yüzle kapılarının sonuna kadar açık olması için kesin talimat veriyoruz.” diye belirtti. 

Balıkesir’in Türkiye'yi Doyuran İl sloganıyla tarım ve hayvancılık şehri olmasının yanında sanayi şehri olma yolunda da ilerleme gösterdiğine dikkat çeken Vali Şıldak, “Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin yakın zamanda çalıştırdığı işçi sayısı 25 bini bulacak. Bunlar hayal değil çok kısa sürede gerçekleşecek çalışmalar. Biz İlimizdeki bütün dinamik unsurların da işbirliğiyle Balıkesir'i aynı zamanda bir turizm ve eğitim şehri haline getirmek için de yoğun çaba sarf ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Neredeyse iki yılı bulacak zorlu pandemi döneminde dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine nispeten Türkiye'nin daha az seviyede sıkıntı yaşadığını söyleyen Şıldak, “İyi bir organizasyon ile sağlık hizmetlerinin mükemmel sunumu ve kurumlarımızın uyumuyla Balıkesir'de pandemiyi vatandaşımıza en az hissettirerek bu süreci atlattık. Muhtarlarımıza teşekkürü borç biliyorum. Salgın ile ilgili mücadelede sizler kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın hemen yanında yer aldınız. Aynı zamanda VEFA çalışma gruplarıyla yaşlılarımıza, hastalarımıza el uzattınız.”dedi. 

Balıkesir’in aşı oranında Türkiye'de 9. Sırada yer aldığını açıklayan Şıldak aşılamada iyi durumda olunmasına rağmen Balıkesir’deki aşıların tamamlanmasında yüzde 21 eksik olduğunu söyledi. 

Muhtarlığı bir fedakarlık mesleği olarak tanımladığını söyleyen Vali Şıldak, “Devletin imkanlarını sizlere ulaştırmada en hassas şekilde çalıştığımızı bilmenizi istiyoruz. Muhtarlık bir fedakarlık görevidir. Vatandaşın önünde sürekli hesap verebilir, her türlü hizmetin doğrudan beklenildiği mercilersiniz. Vicdan çerçevesine uygun yapılan bütün görevler her zaman kutsaldır. Muhtarlarımızın yükselen Türkiye'nin daha da güçlenmesi yolunda atacakları bütün adımların kutsal olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu. 

Yemekte 20 İlçeden muhtarlarla bir araya gelen Şıldak, 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladı.(Bekir Terzioğlu)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER