90 Dakikalık 8 Mart Kadınları Anma Sergisi

90 Dakikalık 8 Mart Kadınları Anma Sergisi

8 Mart 1857 yılında Amerika,'da 120 kadın işçisi, Eşitlik, Kalkınma, Daha huzurlu ve Barış içinde Sevgi dolu yaşam özlemi için dile getirmek amacıyla iş yerlerindeki başlattıkları Grevde meçhul bir şekilde çıkan yangında kapıların kapalı olması nedeniyle, yanarak ölen Kadınlarımızın anma töreni genelde yemek toplantıları ile hatırlamak geleneksel hale geldiği günümüzde Bir kadın Beriye Başak (Sarıkız Dünya Barış ve Sevgi Kırkyama Yorganı) ve Bir erkek Haşmet Demirbil (Dünya Kadınları Portre fotoğraf sergisi)  90 dk. Bir sergiyi Edremit Cumhuriyet Meydanı Atatürk huzurunda açmayı planladıkları sergiyi dostlarının katılımı ile anmayı planladılar. Ve gerekli izinler gerçekleştirilmiş olup Edremit Yardımsevenler Derneği Yönetim, üyelerinin ve STK Sanatçı dostların katılımıyla 8 Mart tarihinde saat 14:00  açılışı yapılacak.

Beriye Başak hanımfendi Gelenekten Geleceğe Kültürel Mirasımız Kırkyama Kardeşlik Barış yorganı ile teşhir ederken o gün ilave edilen ek kumaş parçalarının montajını eşi Esat Başak ile gerçekleştireceklerdir.

Barış yorganı Sarıkız, ı rüyada görmek ile 2005 yılında başlayan “Kardeşlik. Barış. Sevgi duyguları”bir çığ gibi büyümesine vesile olmak için Altınolukta başlayıp, Saraybosna, Yunanistan. Tanzanya gibi dünya turuna çıkarak. Türkiyemiz’de aldığı davetler, Festivaller ve TV programları ile tanınan ve şu an 1.125 parça olarak Eni 3 metre Boyu 15 metreye ulaşan ve 4 kişinin taşıyabildiği yorgan o gün yine birçok sanatçı ve STK gurup dostlarımızın ilave edeceği anı parçacıkları montajı törenle yapılacak

Haşmet Demirbil –Körfezimizde 2000 yılından beri Fotoğraf eğitim ve sevdirme çalışmaları nedeniyle Fotoğraf Koçu olarak tanınan ve yaşamında çekmiş olduğu dünya Kadınları Fotoğraflarını çok farklı bir sunumla,Sanat halk içindir ve her konumda sunulur imajıyla Meydanda sergileyerek Kadın-Erkek dayanışmasına örnek beraberlik mesajı sergileyecekler……

En büyük hazırlık özlemleri.Edremit ve Kırklareli Çağdaş yaşam dernekleri Sabahattin Ali nedeniyle iki kenti kardeşlik protokolü ile bağladı ,ve Nisan ayı Sabahattin Ali anma etkinliklerine ,Kırklareli belediyesi Selanik’teki Atatürk evinin aynısını gerçekleştirmesi nedeniyle Barış yorganı ziyaret isteğine cevap vererek Kardeşlik ve Barış sevgisini oraya taşımak onurunu Edremit halkımız adına gerçekleştirme  hazırlıkları içinde oluş heyecanını yaşamaktadırlar….

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2024, 18:49

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER