AFAD Gönüllüğünde Farkındalık Artıyor

AFAD Gönüllüğünde Farkındalık Artıyor

Vali Hasan Şıldak’ın öncülüğünde başlatılan 2021 yılında “Balıkesir 2021 Afet Eğitim Yılı Projesi”, 2022 yılında “Afet Hazırlık Projesi” adıyla devam ederek genişlettiği kapsamıyla her geçen gün afet farkındalığına güç kazandırıyor.

Vali Hasan Şıldak AFAD Gönüllüsü olan öğretmenlerin, afet farkındalığının arttırılmasına katkı sağlaması bakımından Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ile Altıeylül Halk Eğitim Merkezi Binalarının girişine “Okulumuzda Destek AFAD Gönüllüsü Öğretmen Vardır” tabelalarını astı. Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda aynı zamanda Müdür Yardımcısı olan sınıf öğretmeni Ayşe Deniz ile Altıeylül Halk Eğitim Merkezinde biyoloji öğretmeni olan Ayşegül Yıldız'a, AFAD Gönüllüsü olarak öğrencilerine de örnek olduklarını söyleyerek tebrik etti. 

Vali Şıldak, her iki kurumda da AFAD Gönüllüsü öğretmen bulunması dolayısıyla asılan tabelaların diğer okullarda ve tüm kurumlarda AFAD Gönüllüsü sayısını arttıracağına dikkat çekti. Afet hazırlıkları ve afet sonrasına ilişkin müdahalelerin sistematik olarak iyileştirilmesinin ülkemizde son dönemde gösterilen en büyük atılımlardan biri olduğunu ifade eden Şıldak, bunun sadece topluma faydalı olmak için fiziksel gücünü, zamanını, bilgi ve birikimini, yeteneğini kullanarak afet öncesinde, sırasında ve sonrasında çalışmalara katkı sağlayan AFAD Gönüllüleriyle artacağını sözlerine ekledi.

Emre Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160