Afet bölgesi ilan edilsin

Afet bölgesi ilan edilsin

3 MİLLETVEKİLİNDEN ORTAK TEKLİF: AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN!

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Ensar Aytekin ve Fikret Şahin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ortak kanun teklifi sunarak, Ayvalık’ta yaşanan fırtına sonrası bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

21 Mayıs’ta yaşanan fırtına, Balıkesir’in Körfez bölümündeki ilçeleri olan Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık’ta ciddi hasarlara neden oldu. Ayvalık’ta çok sayıda teknenin batmasına ve çiçek mevsiminde olan zeytin ağaçlarında da ciddi zararlara sebep olan fırtına sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Ensar Aytekin ve Fikret Şahin; Balıkesir’de bir ilki gerçekleştirerek üç milletvekili olarak ortak kanun teklifi ile bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

AHMET AKIN: YARALAR BİR AN ÖNCE SARILSIN

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Meydana gelen bu felaket nedeniyle, Körfez bölgemizdeki üreticimiz, turizmle uğraşan insanlarımız, esnafımız olumsuz etkilendi. Felaketten zarar gören başta Ayvalık ilçemiz olmak üzere bölgenin afet bölgesi kapsamına alınması, turizm sezonu öncesi yaraların öncelikle sarılması için ivedi çalışma yapılmalıdır. Balıkesirimizin CHP’li milletvekilleri olarak ortak bir kanun teklifi ile konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdık” dedi.

ENSAR AYTEKİN: ÜRETİCİNİN ZARARI GİDERİLSİN

İçişleri Komisyonu Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ise “Dün gece sabaha karşı yaşanan fırtına, hızını arttırarak Edremit Altınoluk’tan, Ayvalık Körfezine kadar etkili oldu. Maalesef Ayvalık ilçemizde de ciddi bir zararlılık söz konusu. Özellikle tam da zeytinin çiçek mevsiminde yaşanan bu afet, üreticilerimizde ciddi bir zarar yaratacak. 3 vekil olarak Balıkesir’de bir ilki gerçekleştirip, ortak bir teklifle bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini ve üreticiye zararların minimuma indirilmesini istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

FİKRET ŞAHİN: BÖLGE HALKI SOMUT ADIM BEKLİYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Ayvalık’ta yaşanan fırtınanın bölgede zeytincilikle uğraşan çiftçiyi ve turizm sektörünü olumsuz etkileyeceğinin altını çizerek şunları söyledi, “ Körfez bölgesi derhal afet bölgesi ilan edilmeli. Bölgedeki vatandaşlarımız ciddi maddi zorluklar ile karşı karşıyalar. Zeytin üreticilerimiz ve turizm sezonunu bekleyen esnaflarımız zor durumda. Bölge halkı somut adım bekliyor, yaşadıkları mağduriyetlerin ve bölgedeki tahribatın hızla giderilmesini talep ediyor. Balıkesir milletvekillerimizle ortak bir kanun teklif vererek, gelecekte yaşanabilecek mağduriyetlerin hızla giderilmesi adına bölgenin afet bölgesi kapsamına dahil edilmesini talep ediyoruz. Doğa olaylarını engelleyemeyiz ancak yaşanan felaketler ardından gerekli önlemleri alacak yasal düzenlemeleri yapabiliriz.”

(Sizden Gelenler)

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2021, 20:43
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER