Ak Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey : ''Süreç İşliyor. Ayvalık'a Toki Konutları En Kısa Zamanda Yapılacak.''

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey : ''Süreç İşliyor. Ayvalık'a Toki Konutları En Kısa Zamanda Yapılacak.''

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey; Ayvalık’a TOKİ yapılması noktasındaki sürecin işlediğini ve TOKİ yapılacağını söyledi. Canbey, Ayvalık Sarımsaklı’da Basın Mensupları ile bir araya gelerek; TOKİ yapılması, Doğalgaz getirilmesi, kırsal mahallelerdeki arazi satışı sorunları ve Kız Meslek Lisesi’nin restorasyonu başta olmak üzere yapılan bir çok hizmetle ilgili bilgi paylaştı.

“Balıkesirimiz için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz” diyen Milletvekili Mustafa Canbey, “Ayvalık halkımıza verdiğimiz sözü tutuyoruz. İnşallah TOKİ konutlarını yapacağız ve dar gelirli vatandaşlarımız bu hizmetten istifade edecek” dedi.

AYVALIK’ta yüzler gülüyor

Ayvalık halkının gelen yatırımlar dolayısıyla mutlu olduğunu ifade eden Milletvekili Mustafa Canbey, “Ayvalık ilçelerimizin ve şehrimizin toplu konut noktasındaki konularını görüşmek için TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’u ziyaret ettik. Konut yapılması süreci devam ediyor. Çalışmalar hızla başlayacak ve Ayvalık’a inşallah en kısa zamanda TOKİ konutları inşa edilecek. Şimdiden Ayvalık’ımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

TOKİ tarafından Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yapılması planlanan toplu konut projesi için start verildi. 500 konut ile başlayacak projede ihtiyaca göre yeni etaplar planlanarak konut sayısı artırılabilecek.


Ayvalık Devlet Hastanesi'nin bulunduğu Telemenler Mevkii'nde yaklaşık 400 dönüm arazi üzerine yapılacak konut projesinin, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesinde yürütülen “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut” projesi kapsamında açıklanacak konutların arasında olması bekleniyor.

Sosyal tesisler, parklar, spor ve eğitim alanlarını bünyesinde bulunduracak proje ile Ayvalık’lı vatandaşların barınma ihtiyacının yanında birçok alandan faydalanması hedefleniyor.

“İlçelerimizi TOKİ konutları ile buluşturuyor, dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olması için çalışıyoruz.” diyen Milletvekili Canbey; “Ayvalık ilçelerimizin ve şehrimizin toplu konut noktasındaki konularını görüşmek için TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’u ziyaret ettik. Başkanımızdan Ayvalık’a 300 konut yapılması için sözümüzü daha önce almıştık. Bugün bu sayıyı artırarak 500 yaptık. Dışarıdan al sat için alımların önüne geçmek ve Ayvalıklı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın haklarını korumak için konut edinme şartları arasına en az 3 yıl Ayvalık'ta ikamet ediyor olması, aile bireylerinde mevcut konut tapusu bulunmaması ve toplam hane geliri aylık 10 bin liranın altında olması şartlarını eklettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu her yıla 100 bin yeni sosyal konut hedefi kapsamında Ayvalık’a 500 konut için startı verdik. Çalışmalar hızla başlayacak ve Ayvalık’a inşallah en kısa zamanda yeni TOKİ konutları inşa edilecek. Şimdiden Ayvalık’ımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Doğalgaz yatırımı tam gaz sürüyor

Doğalgaz yatırımının büyük bir hızla devam ettiğini ifade eden Milletvekili Mustafa Canbey, “Kız Meslek Lisesi binasının ihalesinin yapıldığını ve tamamlandığında Kültür Sanat Merkezi’ne dönüşeceğini söyledi.

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Milletvekili Mustafa Canbey’e teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2022, 18:11

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER