Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey: "Ekonomik dalgalanmaya rağmen Edremit'e yatırımlar hız kesmedi"

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Edremit İlçesinde basın mensupları ile bir araya geldi. Edremit’te devam eden projeler hakkında basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Canbey, “Yatırımlarımız artarak devam edecek” dedi. Edremit Devlet Hastanesi’nde çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Canbey, “Modern ve son teknoloji ile donatılmış hastanemiz tamamlandığında bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılamış olacağız” dedi.

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey: "Ekonomik dalgalanmaya rağmen Edremit'e yatırımlar hız kesmedi"

AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği basın toplantısında AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, ilçedeki devlet yatırımları ve gündeme dair konuları değerlendirdi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Edremit İlçesi’nde basın toplantısı düzenleyerek ilçeye yapılan yatırımların son durumları hakkında bilgi verdi. “Eğitimden sağlığa, spordan kültüre her alanda milletimiz için çalışmaya devam ediyoruz.” diyen Milletvekili Canbey, “Balıkesir’imiz için, Edremit’imiz için durmak yok, çalışmaya devam inşallah.” dedi.

Görüntü için tıklayınız: https://www.korfezdehaber.com/ak-parti-balikesir-milletvekili-mustafa-canbey-ekonomik-dalgalanmaya-ragmen-edremit-e-yatirimlar-hiz-kesmedi-video,3164.html
 

 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Körfez Koordinasyon Daire Başkanı Kazım Arslan, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Esrah Gönüldok, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Armağan Çakan ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı toplantı, Edremit Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Bölgede hizmet veren yerel ve ulusal basın kuruluşlarının sahip ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda, AK Parti İlçe Başkanı Umutlu, açılış konuşması yaptı. Umutlu, gündem değerlendirmesi ve ilçedeki devlet yatırımlarını anlatması için sözü Milletvekili Dr. Mustafa Canbey’e bıraktı. Canbey, konuşmasında, “Edremit ilçemizde basın mensuplarımız ile bu 3’ncü buluşmamız oluyor. Yaptığımız çalışmaları, siyaset cephesi olarak sizlerle paylaşmak istedik. Son dönemde ilçemiz yıldız gibi parlamaya başladı. Yatırımlar ve ilçemizin değeri artıyor. Buraya gelecek olan insanların taleplerinin karşılanması, rahat etmeleri için gayret edip çalışıyoruz. Balıkesir’in dört bir tarafına hizmet ediyoruz. Şehrimize en iyi hizmet etme noktasında gayret gösteriyoruz. Edremit’in en önemli yatırımlarından bir tanesi Devlet Hastanesidir. Bu yatırımımız ile alakalı oldukça fazla bir mesai harcadık. Gelinen noktada Edremit’te hastanemizin nereye yapılacağı belli oldu. Cennetayağı Mahallemizde yapılacak olan hastanemiz geniş hizmet ağıyla öne çıkacak. İhtiyaçları karşılayacak bir yatırım düşündük. Bölge hastanesi tarzında bir hastane olacak. 400 yataklı bu hastanemizde, Anjiyografi Merkezi, Diyaliz, Geleneksel Tedavi Merkezleri, Endoskopi Ünitesi, Bronkoskopi Ünitesi, İnme Ünitesi, Fizik Tedavi Ünitesi, Transfüzyon Merkezi, Uyku Laboratuvarı yer alacaktır. 2021 yılı yatırım programında bulunan 2016I00-145175 Proje Nolu Balıkesir Edremit Devlet Hastanesi ve ADSM yatırımı için Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait taşınmazın hazineye devri yapılmış ve akabinde Sağlık Bakanlığımıza tahsis işlemleri tamamlanmıştır. 1/5000 ölçekli imar plan değişikliği işlemi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği işlemi Edremit Belediye Başkanlığı tarafından onaylanmıştır. Bakanlığımız Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünden 400 yatak tip hastane mimari projesi temin edilmiş olup, Projeler Edremit Belediyesince onaylanarak 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 26. Maddesine göre yapı ruhsatı düzenlenmiştir. Sağlık Bakanlığımızca uygulama projeleri hazırlanmaktadır. Ayrıca hastane yerleşkesi içerisinde 25 Ünitli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yer alacaktır. Yoğun bakım Yatak Sayısı 77, Palyatif Yatak Sayısı 25, Oda sayısı 198’tir” dedi.

EDREMİT’İN DEVLET YATIRIMLARI

Canbey, “Edremit Zeytinli’de Aile Sağlığı Merkezi yapım işi halen devam ediyor. Kadıköy Eroğlan’da, Cennetayağı Mahallelerimizde de Aile Sağlığı Merkezi yapım işlerimiz devam ediyor. Hayırseverlerimizin de destekleriyle yakın zamanda tamamlanacaktır. Edremit Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yatırımız var. Duraklama dönemi meydana gelse de bu projemiz gerçekleşecektir. Burada süs bitkileri üretilecektir ve bin 500 kişiye istihdam edilecektir. Gerekli olan yatırımcı ilgisini görmediği için duraklasa da yatırımımız devam ettiriliyor. Camivasat Mahallemizde kültür merkezimiz tamamlandı ve kısmen küçük çaplı çalışmaları sürdürülüyor. Kazdağlarımızda Cam Seyir Terası projemiz tamamlandı. Burası ilgi topluyor. Büyükşehir Belediyemizin yatırımı olan Zeytinli Kavşağı Projesi de, sorunların çözümü noktasında önemli bir adım oldu. İbrahimce Mahallesi Polis Noktamız kısa sürede tamamlandı. Önümüzdeki günlerde hizmete başlayacaktır. İlçe Halk Kütüphanemiz de tamamlandı ve iç tefrişi devam ediyor. İlçemize önemli bir kazanım oldu. Yeni hükümet Konağı binamız tamamlandı. Bu bina sayesinde ilçenin tüm resmi kurumları aynı yerden hizmet verecektir. Önceki Kaymakamımız döneminde başlatılan Sokak Sağlıklaştırması Projemiz de yürütülüyor. Güzide Hanım Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Projemiz de yapılacaktır. Cami inşaatları projelerimiz de mevcuttur. 250 kişilik KYK Yurdu Projemiz var. Alt yapı çalışmaları tamamlandı. Kız ve erkek yurdumuz ihale sürecindedir. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Projemiz de ihale aşamasındadır. 750 Kişilik Kapalı Spor Salonu inşaatımız tamamlandı. Eğitim ile ilgili de bazı gelişmeler var. Okullaşma oranımız yüzde 100’dür. İlçemizde 101 okulumuz mevcuttur. 1 okulumuzun inşaatı bitti. 4 okulumuz yatırım planına alındı. 5 okulumuzda da güçlendirme çalışmaları yapılmıştır. Hayırsever destekleriyle ilçemizde 5 okulumuz yapılmaktadır. Okullarımızın kütüphaneleri de yapılmaktadır. Bütün dünya bir krizden geçiyor ve bu kriz bizlere de yansıyor. Buna rağmen yatırımlarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de yatırımlarımıza devam edeceğiz. Elimizden geldiğince milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2022, 19:10

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160