AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu: "CHP'nin Bay Kemal'i Körfez'de"

Umutlu, başkan Ali Kemal Deveciler'e seslenerek, "Önce özür dile, sonra istifa et" diye seslendi.

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu: "CHP'nin Bay Kemal'i Körfez'de"

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, ‘Roman’ toplumunu hırsız ilan edip, ‘Çingene’ yakıştırmasıyla iftira ve etnik bölücülük yapan CHP’li Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’i sert ifadelerle kınadı. 

Burhaniye Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nın geçtiğimiz gün yapılan 1’nci Birleşiminde Roman vatandaşları belediyeye ait çam kozalaklarını çaldıkları iddiasıyla hırsız ilan eden CHP’li Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, tüm Roman toplumuna ‘Çingene’ yakıştırması yaptı. Deveciler’in kavga edercesine bir üslupla AK Partili Belediye Meclis Üyesi Cemal Akkılınç ile tartışırken kullandığı bu ifadeler, Roman vatandaşları ayağa kaldırdı. Edremit Körfezi’nin CHP’li ‘Bay Kemal’i olarak bilinen Ali Kemal Deveciler, meclisin ikinci oturumunda Roman toplumundan özür dilemeye çalıştı. Bay Kemal’in kapalı kapılar ardında yaptığı özür çabaları, Balıkesir’deki Roman halkını daha da kızdırdı ve ellerine Türk Bayraklarını alarak belediye binası önünde eylem yaptılar. Deveciler’in toplumu etnik bölücülüğe sürüklediğini ve yaptığı hırsızlık suçlamasıyla da bardağı taşırdığını söyleyen AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, konuyla ilgili açıklama yaptı. 

“CHP’NİN SAMİMİYETSİZLİĞİ ORTADA!”
Terör seviciler ve bölücülerle olan mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Başkan Ekrem Umutlu, “Edremit Körfezi’nde terör ile iltisaklı kişileri belediyelere yakın tutarak hükümet aleyhine konuşmalar yaptıran CHP’li Belediye Başkanlarıyla olan mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde AK Parti’nin yürüttüğü Türkiye Yüzyılı ve Yüzyılın Romanı projelerini taklit eden CHP, içi boş vaatlerden ibaret olan Roman Buluşmaları Projesiyle uğraşadursun! Roman toplumu bu göz boyama girişimlerinizin farkında! CHP üst yapısının da ne kadar samimiyetsiz olduğu Burhaniye’deki bu olay ile ortaya çıkmıştır” diye konuştu. 

“MAKAMINI HAK ETMEDİĞİNİ İSPATLADIN!”
Açıklamalarına devam eden AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, “Edremit Körfezi’nin Bay Kemal’i haddini çok çok aşmış, Roman toplumunu hırsız ilan edip, Çingene yakıştırmasıyla da etnik bölücülük yapmıştır. Kendisini esefle ve nefretle kınıyoruz. Türk toplumu tüm renkleriyle bir bütündür ve ayrıştırılamaz. Sözde tecrübeli siyasetçi Bay Kemal bunu bilmiyorsa, biz kendisine öğretebiliriz. Körfezin Bay Kemal’i; Sen bulunduğun makamı hak etmediğini ispatladın! Önce Roman halkının karşısına çıkıp özür dile, sonra da tüm Burhaniye halkının önünde istifa et! Bunu yapmadan nasıl gönül rahatlığıyla bu şehrin sokaklarında dolacaksın, merak ediyoruz. Biz, dün nasıl haklının yanında olup hakkı savunduysak, bugün de, yarın da hak davamızı bırakmayacağız. Hakkını veremediğiniz makamları boşa meşgul edip, halkın 5 yıllık hizmet beklentisini tüketmeyin!” dedi.

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2023, 18:35

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER