AK Parti Edremit İlçe Başkanı Umutlu, "O koltuk CHP’nin koltuğu değil, milletin koltuğudur”

Gecenin sıcak Haberi: AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, "Ne edep biliyorsunuz, ne de yönetmelik. Bu CHP’nin parti binası yok mu?"

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Umutlu, "O koltuk CHP’nin koltuğu değil, milletin koltuğudur”

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın sosyal medya hesaplarından yayımladığı CHP Grup Toplantısının fotoğraflarında Meclis Başkan Koltuğunda CHP İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş’ın oturmasını sert dille eleştirdi. Belediye Başkanını halkın seçtiğini, o koltuğa da sadece ve sadece başkan veya vekilin oturabileceğinin altını çizen Başkan Umutlu; “ CHP İlçe Başkanının CHP’li delegeler seçmiştir. O fotoğraf karelerinde oturduğu koltuk milletin koltuğudur. Belediye Başkanını halk seçer ve koltuğa oturacak kişi bu ilçenin belediye başkanıdır. O koltuğa oturmak 170 bin nüfuslu Edremit halkına saygısızlıktır. Tekrar söylüyorum o koltuk CHP’nin koltuğu değil milletin koltuğudur” dedi. 

    CHP’nin çiçeği burnunda yeni Başkanı Emin Yalçıntaş’a yüklenen AK Parti İlçe Başkanı Umutlu; “Edremit Belediye Meclis Salonunda ve o koltukta sadece Edremit Belediye Meclis Başkanı veya vekili oturabilir, bunlar ne edep biliyor, ne de yönetmelik. Cumhuriyet Halk Partisinin Grup Toplantısının yapılacağı yer burası değildir. Grup toplantıları parti binalarında yapılır. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın sosyal medya hesaplarında gördüğüm bu fotoğraf karelerine şaşırdım. Bu CHP’nin parti binası yok mu? Neden gelmişlerde Edremit Belediye Meclisinin Salonu’nda yapıyorlar.  Bunlar iyice şaşırdılar. CHP İlçe Başkanı, başkan olalı iki gün olmuş, çıkmış Edremit Meclisine, grup toplantısı yapıyor. O makam kimin olduğunun farkında bile değil. Bizim Başkan Selman Hasan Arslan da geçmiş karşısına not tutuyor. Vallahi bunlar bu işlerin adamı değiller. Ne belediye başkanı başkan gibi davranıyor, ne ilçe başkanı ne yaptığını biliyor. Bunların bu hallerini görünce sadece gülüp geçerdim. Ancak, bu gülüp geçilecek bir durum değildir. O meclisin bir ağırlığı olmalı. Nedir burada grup toplantısı yapmak. Hadi yaptın toplantıyı neden milletin seçtiği başkanın koltuğuna oturuyorsun? İlçe Başkanını ilçe delegeleri seçer, o meclis koltuğuna da sadece başkan veya vekili oturur” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2023, 11:47

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER