AK Parti Grup Sözcüsü Şahin: "Edremit Belediye Başkanı 4 katı maaş mı nasıl alıyor"

AK Parti Grup Sözcüsü Şahin: "Edremit Belediye Başkanı 4 katı maaş mı nasıl alıyor"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü, Denetim Komisyonu Üyesi

Mehmet Birol Şahin:

“Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın maaşı kaç lira?”

"Serkan Sarı “Canbaza Bak” Oynuyor..."

 “CHP İl Başkanı Canbazlık yapıp CHP’li Belediyelerin Skandallarını Örtmeye çabalıyor”

“CHP’li İlçe Belediyeleri Rant kavgasından İnsan kaçakçılığına, usulsüz Ödemelerden Makam saltanatına ne ararsan  var”

Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin:

“CHP İl Başkanı Büyükşehir Belediyemizin borçları ile ilgili geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında söylediği rakamın yanlış olduğunu Denetim Raporu’nda ve mali tablolarda doğru rakamları paylaşmamız üzerine bir kez daha toplantı yaparak ne kadar bilgisiz ve art niyetli olduğunu panik halinde anlatması üzerine nasıl bir tezgahın parçası olduğunu göstermek için bu açıklamanın yapılması zorunlu olmuştur”dedi.

Balıkesir’de CHP’nin 8 ilçe Belediyesi olduğunu dile getiren Şahin, şunları söyledi:

“Bu Belediyelerin hangisine el atsanız elinizde kalıyor ve yaygın basının manşetlerinde, televizyonların ana haber bültenlerinde Balıkesir’in CHP’li ilçe Belediyeleri’nin haberleri sırasıyla yer alıyor..

Ancak CHP’nin İl Başkanı, Milletvekilleri ülke gündemine düşen CHP’li Belediyelerin suç dosyalarını, akla ziyan işlerini ört bas edebilmek için panik halinde iki günde bir Büyükşehir Belediyesi hakkında akıllarına ne gelirse söyledikleri bırakın somut bir iddiayı ufacık bir siyasi zeka pırıltısı bile göstermeyen cümleler kurma telaşına düşmüş durumdalar..

 Bu günkü Ülke gündemine baktığımızda CHP’li İlçe Belediyeleri manşetlerde her bir Balıkesirliyi utandıracak haberlerin konu olmuştur.

CHPli Edremit Belediye Başkanı Maaşının 4 Katı Parayı Nasıl  Alabiliyor?

Sayın Sarı  CHP’li Edremit 2020 Denetim Raporunda yer alan 2020 Gider Cetveli Başlıklı grafikte 13. Sırada “Belediye Başkanına Yapılan Ödemeler” sütununda 492.558,49.Tl. Yazıyor... Şimdi sen cevapla bakalım “Bu ne ödemesidir..?” Bu maaşı diyorsan Edremit Belediye Başkanı’nın maaşı 41.046 Tl. Midir...? Bu mümkün değil...Belediye Başkanı maaşları nüfusa göre zaten belli....Bu miktar Devletin belirlediği  maaşın yaklaşık 4 katı...

Yine bu Raporu incelerse Belediye Başkan yardımcılarının makam odalarının tefrişi için birer konut parası harcandığı görülüyor.. Sayın Sarı o makam odalarına gidiyorsun bu makam odası hastalığı ve harcamaları hakkında ne söyleyeceksin?”

Bir yanda CHP’li Gömeç Belediyesi Balıkesirli bile olmayan 29 kişi için resmi Gri Pasaport çıkarmak için Belediye Meclisinde karar alıyor. 29 kişi yurt dışına çıkıyor fakat 23 tanesi geri dönmüyor. CHP’li Gömeç Belediyesi  bu yolla “İnsan Kaçakçılığı” yapılan soruşturmanın başrolünde ülke gündeminde yer alıyor..

Ayvalık CHP Meclis Üyeleri Rant Kavgası Yapıp Birbirlerini Odaya Kilitlemiş

Aynı anda Ayvalık Belediye Meclisinde “Kat artışı” yapılarak İmar Rantı oluşturulması hakkındaki karara “RED” oyu veren CHP’li Belediye Meclis üyelerini aynı karara “EVET” oyu veren CHP’li Meclis üyeleri önce itiş kakış kavga hakaretlerden bir odaya kilitliyor. CHP Meclis üyelerinin Rant Kavgası ülke gündemine “Kilitli Demokrasi”, “CHP’nin Rant Kavgası” manşetleriyle yer alıyor.

CHP’li Erdek Belediyesi’nde 49 Bankamatik İşçi Tespit edildi

Müfettişler yaptığı incelemede erdek Belediyesi’nin Personel Şirketinde 49 işçinin işe gelmeden maaş aldığı tespit edilerek bu tespit Gazete manşetlerini süslüyor.

CHP’li Erdek Belediyesi Görevden Alınan Eski başkana Makam Arabası Vermiş

Aynı anda CHP’li Erdek Belediyesi görevden alınan eski başkan Hüseyin Sarı’ya hala makam arabası tahsis ettiği ve şahsi işlerinde kullandığı yazılıp çiziliyor..

CHP’li Erdek Belediyesinin eski Başkanı Hüseyin sarı “Darbeye Destek”ten 15 ay hapis Cezası Aldı

Yine Erdek Belediyesi’nin başkanı  Hüseyin Sarı 15 Temmuz darbe gecesi TRT darbeciler tarafından işgal edilince Twettet’de “TRT’DE İŞLEM TAMAM” diyerek attığı tweet ten dolayı 15 ay hapis cezası alıyor...

CHP’li Erdek Belediyesinden Çöp Konteyneri Usulsüzlüğü

 Yine CHP’li Erdek Belediyesi vatandaşın çöp konteynerlerini kendi belirlediği bir firmadan alması için yönlendirdiği için başkan ve müdürleri yargılanmaya başladığı gazetelerde yer alıyor..

Bu gün CHP’li İlçe Belediyelerimizden Gömeç “İnsan Kaçakçılığı”, Ayvalık CHP’li Meclis üyeleri “Rant Kavgası için birbirlerini oraya kilitleme”, Erdek Belediyesi 49 bankamatik işçi, makam arabası, çöp konteyner alımı ile, Erdek Belediye Başkanı “darbe Destekçiliği” ile ülke gündeminde yer alıyor  CHP İl Başkanı basın toplantısı yapıyor bu konularla ilgili tek kelime etmiyor.. Basın toplantısına katılan gazeteciler bu konularla ilgili tek soru sormuyor..

CHP’nin İl Başkanı eline Büyükşehir Belediyesi Denetim Raporu’nu almış Komisyon üyelerinin imzaladığı raporun yanında bir de CHP’li üye dahil hiçbir üyenin hiçbir Belediye görevlisinin imzası olmayan sözde rapor grafiği gösterip “bunu da Belediye’den gönderdiler, ben yalancıysam onların yalancısıyım” diye aklınca algı yapmaya devam ediyor..

Denetim Raporu Denetim Komisyon Üyeleri tarafından Düzenlenip İmzalanmaktadır.

Şunu da belirtmek isterim ki ben 2014 yılından bu yana 7 yıldır sürekli olarak Denetim Komisyonu üyesiyim. Her yıl olduğu gibi Denetim Raporu benim de üyesi olduğum Denetim Komisyonu tarafından hazırlanmıştır. Raporumuz Belediye bürokratı tarafından hazırlanmamaktadır. Raporumuzun sonundaki eklerde Belediyenin 2014 den bu yana Borç, Gelir-Gider Tabloları vardır. Tablolar her yıl aynı formatta olup rakamlar güncellenmektedir. Rapor bütün kontroller yapıldıktan sonra her bir sayfası Denetim Komisyonu üyeleri tarafından imzalanmaktadır. Bizim imzalamadığımız hiçbir evrak hiçbir biçimde ne Denetim Komisyonu’nu ne de Belediyemizi bağlamaz.. İmzamız olmayan bir evrakı “Bunu Belediye Bana Gönderdi” demek hezeyandır.. Biz raporlarımızı hiçbir parti İl Başkanına göndermiyoruz.. Rapor sadece Denetim Komisyonu üyelerine ve Grup Başkan Vekillerine imzalı suretler gönderiyoruz ve Belediye Meclis üyelerine link gönderiyoruz. Bu gönderme işlemi de 7 yıldır tarafımdan yapılıyor..

CHP’den talebimiz önümüzdeki yıl Denetim Komisyonu’na bilgi sahibi birini seçmeleridir. Yevmiye defterini, Bilançoları, Mali tabloları, Gelir Gider evraklarını, İhale Dosyalarını gördüğünde okuyup anlayabilecek, yorumlayabilecek birini seçerlerse bu şekilde kendisi de partileri de refüze olmayacaktır.

Büyükşehir’in Bu Gün İtibariyle Borcu 846.905.713Tl.dir..

Bir kez daha duvarın bile anlayacağı biçimde izah edeyim.. Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 846.905.713tl.dir.. Bu borcun 665 milyonu kredi borcu olup 2024 yılına kadar uzayan vadesi vardır... Bu gün bunu ödemediğimizde  ödenecek miktar 665 milyondur... Bu rakama 2024 yılına kadar faiz işleterek “borç aslında bu kadar” demek cehaletin zirvesine çıkmaktan başka bir şey değildir.

Borç rakamı yıllık geliri 1 milyar 100 milyon olan bir kurumda asla vahim değildir...

31.12.2020 tarihi itibariyle Banka mevcudumuz 90 Milyondur..

2020 yılında Bütçemiz 107 Milyon fazla vermiştir.

Bu başarılı bir mali tablodur..

Batık Belediye Arayan CHPli Belediyelere Baksın

CHP’li Edremit Belediyesinin borcu yıllık gelirinden fazladır..

CHP’li Erdek Belediyesinin borcu yıllık gelirinin 5 katıdır..

Serkan Sarı “Canbaza Bak” Oynuyor...

CHP Belediyeleri yangın yerine dönmüş o bir elinde cımbız bir elinde çamur kaşlarını inceltirken çamuru Büyükşehir Belediyesi’ne atmaya çabalıyor..

CHP’li Belediyelerin artık gizlenemeyen usulsüzlüklerini örtbas edip gündemi değiştirebilmek için  panik halinde elinde çamur dikkatleri başka yerlere çekmeye çalışsa da kendisine bunu soracak gazetecileri basın Toplantısına çağırmasa da CHPli Belediyelerin uygulamalarını gizleyebilmesi mümkün değil..

CHP İl Başkanı madem Denetim Raporu konusunu açmış CHP’li Belediyelerin 2020 Denetim Raporlarına da bir göz atsın..

 CHPli Edremit Belediye Başkanı Maaşının 4 Katı Parayı Nasıl  Alabiliyor?

Sayın Sarı  CHP’li Edremit 2020 Denetim Raporunda yer alan 2020 Gider Cetveli Başlıklı grafikte 13. Sırada “Belediye Başkanına Yapılan Ödemeler” sütununda 492.558,49.Tl. Yazıyor... Şimdi sen cevapla bakalım “Bu ne ödemesidir..?” Bu maaşı diyorsan Edremit Belediye Başkanı’nın maaşı 41.046 Tl. Midir...? Bu mümkün değil...Belediye Başkanı maaşları nüfusa göre zaten belli....Bu miktar Devletin belirlediği  maaşın yaklaşık 4 katı...

Yine bu Raporu incelerse Belediye Başkan yardımcılarının makam odalarının tefrişi için birer konut parası harcandığı görülüyor.. Sayın Sarı o makam odalarına gidiyorsun bu makam odası hastalığı ve harcamaları hakkında ne söyleyeceksin?”

Şimdilik bu konu yeterli.. Bundan sonra sık sık CHP’li Belediyelerin işlerini paylaşmaya devam edeceğiz..Hemşerilerimiz CHP Belediyeciliğinin nasıl hizmet üretmezken paraları çarçur edip ne işler çevirdiğini somut belgeleriyle görmeye devam edecek...

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2021, 21:35
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER