Akın: 'Turizm ve Balıkçılık tehlikede"

Akın: 'Turizm ve Balıkçılık tehlikede"

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET AKIN:

-          MARMARA DENİZİ CAN ÇEKİŞİYOR, SEYİRCİ KALINAMAZ!

-          MARMARA DENİZİ’Nİ KURTARMAK İÇİN BİR SANİYE BİLE ÇOK ÖNEMLİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Marmara Denizi’nin can çekiştiğini belirterek, “Denizde tek bir canlı kalmamasını bekleyemeyiz. Marmara Denizi için derhal harekete geçilmeli. Doğa imdat çağrısında bulunuyor. Kimse seyirci kalamaz. Bu sorunu Meclis’e taşıyacağız” dedi.

Marmara Denizi'nin yüzeyinde kıyıya yakın bölgelerde mayıs ayı başından itibaren birçok noktada yayılan deniz salyası (müsilaj)’ın Marmara Denizi’nin yıllardır süregelen kirliliğinin artık çözüme kavuşturulması gerektiğine işaret ediyor. Marmara Denizi çevresindeki kirliliğe yol açan unsurlar için yerel yönetimler bilim insanları ile sorunu çözmek için çalışsa da mevcut tempo bu sorunu çözmeye yeterli olmadığına dikkat çekiliyor. Marmara Denizi kirliliğinin sonlandırılması için hükümeti inisiyatifi ele almak zorunda olduğu belirtilirken, geri dönüşü olmayan bir yola girmeden harekete geçilmesi gerektiği vurgulanıyor.

-          SULARIMIZIN KİRLİLİĞİ BUGÜNÜN SORUNU DEĞİL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Marmara Denizi’nde yaşanan deniz salyası diğer adıyla müsilaj sorununu değerlendirirken, “Sularımızdaki kirlilik bugünün sorunu değil. Yıllardır süregelen bu kirliliğe Cumhuriyet Halk Partisi olarak defalarca dikkat çektik. Marmara Denizi’nin kirliliği dönüşü olmayan bir yola girdiyse bu soruna artık siyaset üstü bakıp her türlü girişimde bulunulmalıdır. Doğa imdat çağrısında bulunuyor. Kimse seyirci kalamaz. Bu sorunu Meclis’e taşıyacağız. Gereken hassasiyeti başta Marmara Denizi çevresinde olan illerin milletvekilleri tarafından gösterileceğine inanıyorum” diye konuştu.

-          TURİZM VE BALIKÇILIK TEHLİKEDE

Marmara Denizi’ndeki kirliliğin başta balıkçık ve turizm olmak üzere bir çok sektörü olumsuz etkilediğine dikkat çeken Ahmet Akın, uzmanların Marmara Denizi’nde ekonomik değeri olan 124 balık türünün yok olduğuna dikkat çekti. Akın, “Bu turizm sezonunda denize girilememesi tehdidinin turizmcileri endişelendiriyor. Balıkçılar ağlarından deniz salyası temizliyor. Yapılan iyi niyetli temizleme girişimleri yetersiz kalıyor. Kalıcı bir çözüm bulunması için iktidarın da ivedi olarak harekete geçmesi gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160