Alp Kaan'dan "Nanik Yapın Hayata" 

Alp Kaan'dan "Nanik Yapın Hayata" 


Balıkesir Barosu avukatlarından Alp Kaan'ın "Nanik Yapın Hayata" adlı kitabı yayımlandı. Kaan'ın ikinci kitabı da ilk kitabı "Günebakan" da olduğu gibi Platanus Publishing Yayınları'ndan çıktı.
1992 yılından itibaren tam 30 yıldır Balıkesir yerel basınında günlük yazılarıyla yer alan Alp Kaan'ın bazı yazıları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yayın Organı "Bizim Gazete" ve Cumhuriyet gazetelerinde de yayımlandı. Kaan, yerel gazetelerde yazmayı sürdürüyor.
"HAYATI HAFİFE ALMAK DEĞİL KASTETTİĞİMİZ"
Alp Kaan kitabına neden "Nanik Yapın Hayata" adını verdiğini şöyle anlattı:
"Nanik yapmak gerek hayata, zamana çünkü hayat bir tiyatro perdesi ve herkes kendine verilen oyunu oynuyor sahnede. Hem hepimiz de biliyoruz ki bu tiyatroda perdenin ne zaman ineceğini kimse bilemiyor. 
Her ne kadar bu kitaba nanik yapmamıza engel pek çok olumsuzluğu alsak da bazen dalga geçmek, hadi dalga da demeyelim de fazla dert etmemek gerekmez mi?..
Hayatı hafife almak değil kastettiğimiz. Bilakis hayata hayatın içinden bakmak, yaşadığının farkında olmak, cehalete karşı bilgiye odaklanmak, aydınlıktan vazgeçmemek ve tüm bunlar için çabalarken, aynı zamanda bir caddenin kalabalığında yürürken kumru sesinin ayırdında olmak.
Kim başarabiliyorsa nanik yapanlar onlar asıl. Hayatı içlerinde keyifle yaşayabilenler. Sorunlar hep var olacak ve insanoğlu hep akılla bunlarla mücadele etmeye çalışacak elbette ama... Ne nanik yaparken ne de sorunlara boğulmuşken ıskalamamak gerek hayatı, doğduğumuz gün geri sayım başlıyor çünkü, tik tak, tik tak, tik tak..."

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160