Altınoluk'tan Başlıyor Roma'da Bitiyor

Altınoluk'tan Başlıyor Roma'da Bitiyor

Altınoluk(Antandros) Limanın'dan başlayıp Roma'da sona eren "Aeneas Kültür Rotası" Avrupa Konseyi tarafından "Kültür Rotası" kabul edilerek Avrupa Kültür Rotaları Enstitüsü tarafından onaylandı. Edremit Belediyesi 'nin bu projesi Sertifika Töreni ile taçlandı. 

Sertifika törenine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin "Avrupa Medeniyeti için Aeneas'ın bu yolculuğu son derece önemli.
Aeneas Truva işgal edince Truva'lıların başında dönemin önemli Liman şehri olan Antandos( Altınoluk)'tan gemilerle yola çıktı.Yunanisyan, Arnavutluk ve Tunus kıyılarına uğradı. Son olarak İtalya'ya çıktı. Beraberindekilerlerle Roma şehrini kurdu.Aeneas'ın torunları Romus ve Romulus ise Roma İmparatorluğu'nu kurdu. Bu günkü Avrupa Medeniyeti temellerini Roma nizamı ve ilkelerinden almıştır. Aeneas'ın bu yolculuğu aynı zamanda Avrupa Medeniyeti 'nin köklerinin Anadolu'da Truva-Antandros- Kaz Dağları olduğunun ispatıdır. Avrupa için son derece önemli bu yolculuğun başladığı, Aeneas'ın doğduğu, yetiştiği bölgenin görünür kılınarak Turizme kazandırılması, Edremit, Balıkesir ve ülkemiz için zorunludur. 
Bu Sertifika 'dan sonra öncelikle Antandros Kazı alanı hızla turizm merkezi nitlegine kavuşturulması, Aeneas'ın Truva'dan Antandros (Altınoluk)'a yürüdüğü yollar açılarak Yürüyüş Rotası oluşturulmalı ve Yolcu Gemileri  Altınoluk Limanı yapılmalı, gelen turistlerin kalacağı, vakit geçireceği nitelikte tesisler ve termal, otantik, kültürel yeni destinasyonlar oluşturulmalıdır." dedi.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER