Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinin 99. yıldönümünü törenlerle kutlandı

Büyük önderi Balıkesir protokolü temsili karşıladı.

Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinin 99. yıldönümünü törenlerle kutlandı

Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinin 99'ncu yıl dönümü düzenlenen temsili karşılama töreniyle kutlandı. Bu nedenle Balıkesir Tren Garı'nda temsili karşılama töreni düzenlendi.

Törene, Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mahmut Büyükcingi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Tören, Atatürk'ü temsil eden Türk Bayrağı'nın trenden inip Vali Hasan Şıldak'a teslim edilmesi sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin'de günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

 Bu arada Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinde Tarihi Zağnos Paşa Camisinde halka hitaben yaptığı hutbe okundu. Program Ata'ya Saygı Yürüyüşü ve sonrası Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile sona erdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, "99 yıl önce şehrimize ilk kez teşrif eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün o günkü teşrifiyle Balıkesir tarihine, Türkiye Cumhuriyeti tarihine, devletimize ve milletimize son derece önemli bir belgenin de bırakmasını sağlamıştır. Balıkesir Hutbesi olarak bilinen hutbeyi irat ettiğinde aslında Balıkesir ve tarihindeki olduğu önemli sayfanın olduğu gibi devlet hayatımızın ve din yaşantımızı doğru bir biçimde yorumlayarak bizlere önümüzdeki yıllarda bir mihenk taşı önemli ilkeleri bizlere iletmiştir. Balıkesirliler tarih boyunca devletine ve milletine sadakatleriyle nam salmış bir memleketin evlatlarıdır. Osmanlı'nın imparatorluk olarak bir dünya devleti olmasını sağlayan Karesioğullarının yaptığı gibi yıllar sonra Anadolu işgal edildiğinde ilk defa Kuvayi Milliye ateşi Alaca mescitte toplanarak yakan yine Balıkesirliler olmuştur. Balıkesir bu nedenle bir Kuvayi Milliye şehridir."dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2022, 18:11

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER