ATO Başkanı Uçar festivali değerlendirdi

ATO Başkanı Uçar festivali değerlendirdi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, bu yıl 17. si düzenlenen Ayvalık Uluslararası Zeytin Festivali’nin ardından, ATO Başkanı Ali Uçar yaptığı yazılı açıklamayla festivali değerlendirdi.

ATO Başkanı Ali Uçar, Geçtiğimiz 3-4-5 ve 6 Kasım tarihleri arasında; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Ziraat Odası, Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve ATOLAB A.Ş. tarafından ortaklaşa düzenledikleri organizasyonun geçtiğimiz yıllara nazaran daha derli toplu gerçekleştiğini kaydetti.

Türkiye’nin ve hatta dünyanın en önemli zeytin ve zeytinyağı merkezlerinden biri olarak, Ayvalık’ın her geçen gün daha da ön plana çıktığını hatırlatan Başkan Uçar,  “Coğrafi İşaret” sahibi Ayvalık zeytinyağının kalite üstünlüğünün de giderek daha geniş bir coğrafyada kabul gördüğünü savundu.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar yaptığı açıklamada, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ayvalık zeytin ve zeytinyağının dünyaca ünlü kalitesine dikkat çekerek zeytinyağımıza yeni pazarlar kazandırmak, ülkemizdeki zeytinyağı tüketimini arttırmak ve kalitesiyle farkını öne çıkaran markalarımızla dünyaya açılmayı hedefledik. Ayrıca,  zeytinyağındaki ünümüzü başta gastro turizmi olmak üzere Ayvalık Turizm faaliyetlerini desteklemek için de kullanma gayretini gösterdik. ‘Ölmez Ağacın Gölgesinde’ temasıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin beklentilerinizi karşıladığını umuyoruz. 3 Kasım Perşembe sabahı Zeytin Müzesi’nin açılışı ve Hasat Yürüyüşü ile başlayan etkinliklerimiz firmalarımızın bulunduğu Yerel Zeytin Pazarı’nın Kırlangıç Kültür Yaşam Merkezi’ndeki açılışı ile devam etti. Öğle saatlerinde Barbun’un Çiftliği’nde zeytin hasatı, yağ sıkılması, yemek ikramı ve canlı müzik ile halk oyunları gösterileri yer aldı. 4 Kasım Cuma günü etkinliklerimiz, Doğan Doğan’ın ‘Asırlık Zeytin Ağaçları Silüetleri’ temalı sergisinin, Hayrettin Filiz’in ‘Ayvalık’ta Zeytin Sektörünün Tarihte Basına Yansıtılması’ konulu sergilerinin açılışları ve S-Bun ‘Avalık Hasat Kokuları Koleksiyonu’ sunumu ile başladı. Öğle saatlerinde markalarımızın bulunduğu Kırlangıç Kültür Yaşam Merkezi’nde yerel şeflerimizin ziyaretçilerimize Ayvalık lezzetlerini sunduğu gastro masa etkinlikleri ile birlikte onlara yerel sanatçılarımızın canlı müzik performansları eşlik etti. Aynı gün ‘3T Teknolojik Tarihsel Tarım Projesi Tanıtımı ve UNESCO Bağlantısı’ konulu sunum Alev Baymur tarafından gerçekleştirildi. 5 Kasım Cumartesi günü saat 11.00’da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Özgül Özkan Yavuz’un da panelist olarak bulunduğu ‘Ayvalık Zeytinyağının Ününün Korunması ve Bu Ünün Turizm Sektörüne Yansıtılması’ konulu panel Gazeteci Sayın Neşe Berber’in moderatörlüğünde ve Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya’nın ve Bunge & Komili Zeytinyağları Orijinasyon Müdürü Mehmet Cavlı’nın katılımıyla gerçekleşti. Aynı gün öğle saatlerinde Küçükköy’de canlı müzik,  halk oyunları ve yöresel ikramlarla halkımıza ve misafirlerimize güzel anlar yaşatıldı” ifadelerini kullandı.

 

MİLLİ ATLET SABAHATTİN TATAR UNUTULMADI

Festivalde sportif faaliyetlere de yer verildiğini hatırlatan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, “ 6 Kasım Pazar sabahı 2019 yılında kaybettiğimiz Sabahattin Tatar anısına düzenlenen Zeytin Arası Koşusu, Ayvelo Bisiklet Turu ve Kratos Kürek Spor Kulübü’nün etkinliği ve Cunda adamızın eşsiz güzel dokusu  misafirlerimizin ilgisini çekti. Altınova Meydanı’ndaki canlı müzik ve yöresel ikramlar  halkımızın ve misafirlerimizin beğenisini kazandı. 17. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali yılların birikimiyle tahminlerin üstünde bir ilgiyle karşılandı. Türkiye’nin dört bir yanından festival için gelen ziyaretçiler iyi bir organizasyonun ve güzel havanın tadını çıkardılar” dedi.

17. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali etkinliklerinin Ayvalık’ta dört gün boyunca üreticisiyle, işletmecisiyle, markalarıyla öne çıkan iş adamlarıyla, ithalatçısıyla, ihracatçısıyla, konuklarıyla, medya mensuplarıyla, sanatçılarıyla ve elbette halkın yoğun katılımıyla amacına ulaştığını ümit ettiklerini belirten ATO Başkanı Ali Uçar, “Bu etkinliklerimize destek sağlayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, oda ve borsalara, sponsor firmalarımıza, basın mensuplarına ve değerli misafirlerimize teşekkür eder, saygılar sunarız” ifadelerini kullandı.

(Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER