'Av.Ayşe Hilal BİLAL' sergisi büyüledi

'Av.Ayşe Hilal BİLAL' sergisi büyüledi

'Av.Ayşe Hilal BİLAL' den MUHTEŞEM SERGİ 

Pandemi günleri bir çok sanatçılarımızın sergilerinde yeterli dostlar ile bir araya gelemeyip mutluluklarına gölge düşerken, Genç nesil, Sempatik Resim sanatçısı Av.Ayşe Hilal Bilal’ın sergisi kurallara uyarak sevdikleri yalnız bırakmadı ve görkemli bir açılışı Vali Yardımcısı Şükrü KARA-İvrindi Bld.Bşk.Yusuf CENGİZ—Kent Konsey Bşk.Mürsel SABANCI-CHP il Bşk.Serkan SARI—Sağlık Müdürlüğü Dr.Nazmi BAŞARAN—Hukuk Fak.Salim BAŞARAN—Bal-Sanat Bşk.Rafet TOPALAK ve Blk.Bld.Bşk.Yrd.Hüseyin DENİZ açılış kurdelesini keserek yüzlerce sanat sever dostların katılımıyla uzun müddet hafızalardan silinmeyecek eserler ve dostluk anıları konuşulacaktır

SANATÇIMIZI TANIYALIM MI ?...1995 YILINDA Balıkesir’de doğdu. İlk-Orta ve Lise eğitimini Balıkesirde yaptı. 2010 yılında Resim öğretmeni “Özlem BALIK”ın teşviki ile girmiş olduğu Balıkesir Lisesi’nin gelenekselleşen “Devrim Erbil Resim Yarışması”nda dereceye girdi. Bu başarıyla resime olan yeteneğinin farkına vardı ve gördüğü tüm güzellikleri resmetmeye başladı. Daha sonraki yıllarda.da bir çok yarışmaya katıldı. Ödüller aldı. Karma resim sergilerine katılarak resim camiasına adım attı ve ilk kişisel sergisini 2010 yılında açtı.

İstanbul’da Huukuk öğrenimi gördüğü yıllarda İlk olarak EBRU sanatı görmek için “”Hikmet BARUTCUGİL””den ders aldı. Daha sonrasından Hikmet hocanın yönlendirmesiyle Ressam ve Müzisyen Fantastik Realist tarzının ilk temsilcisi  “Erol DENEÇ”ten resim dersi aldı  .Ebru sanatı üzerine yağlı boya resim yapma fikrinin temelleri burada atılmış oldu.

Sırayla Deniz Arslan ve Perihan Koca gibi bir birinden farklı ekollere sahip iki sanatçının atölyelerinde çalışmaya ve onlarla birlikte resim yapmaya devam etti. Realist akımdan ve fantastik realist tarzından etkilendi ve figüratif tablolar yapmaya devam etti.

Üniversitedeyken çeşitli kurslarda resim eğitmenliği yaptı. En son olarak Devrim Erbil Resim Atölyesinde ve “St.Masterpiece”atölyelerinde çalıştı.

Hukuk öğrenimi bittikten sonra memleketi olan Balıkesir’e  dönüp Avukat olarak çalışmaya başlayan sanatçı hiçbir zaman “Güzele” ve “Resmetmeye” olan ilgisini kaybetmemiştir.

Sanatla ilgili kuruluş ve derneklere üye olarak çeşitli karma sergilere katılmış, Balıkesir’de kıymetli ressamlarla birlikte resim yapmaya devam etmiştir. 10 yılı aşkındır Profesyonel olarak resimler yapan sanatçı bu güncel sergisini de Sanata ve Sanatçıya olan ilgisi için müteşekkir olduğumuz üstad Av.Sevgi ŞEN teşvikiyle açmış ve ilginize sunmuştur.(Haşmet Demirbil)

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2023, 14:08

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER