Aydınlanma Devrimimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

Aydınlanma Devrimimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

Atatürk’ün Kurduğu Cumhuriyet'e Sahip Çıkarak İlerlemekten Asla Vazgeçmeyeceğiz

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, kuruluş felsefesi aydınlanmaya dayanan Cumhuriyet devrimine sadece 100 yıl değil, yüzlerce yıl sahip çıkacak ruhu onurla yüreklerinde taşıdıklarını söyledi. CHP’li Sarı, “Kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet'e ve ilkelerine sahip çıkarak, çizdiği çağdaş, laik, tam bağımsız Türkiye yolunda, akıl ve bilime dayalı bir şekilde adalete ve demokrasimize inancımızla yılmadan yorulmadan ilk günkü inanç ile yürümeye devam edeceğiz. Aydınlanma devrimimiz Cumhuriyet’imizin 100. yılı kutlu olsun” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılında yaptığı açıklamada Cumhuriyet’in kuruluş ve gelişme dönemlerinde, eğitimde, kültürde, hukukta ve daha pek çok alanda aydınlanma yolunu açtığı vurgusunu yaptı. CHP’li Sarı mesajında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Eşsiz lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutanlığında savaş meydanlarında kazanılan zaferlerle, varını yoğunu koyarak, ağır bedeller ödenerek, yokluk ve yoksulluk içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Türk Milleti’nin aydınlanma ve çağdaşlaşmanın simgesidir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız, özgürlük ve bağımsızlığımızın taçlandığı semboldür. Türkiye Cumhuriyeti için yürekleri çarpan halkımız, eşitlik ve kardeşlik için, adalet ve özgürlük için yılmadan mücadele ederken en önemli değerlerinden biri olan Cumhuriyet’e 100 yıldır sahip çıktı, sonsuza kadar da sahip çıkacaktır. Çağdaş, laik, ilerici, akıl ve bilimi temel alan demokratik yönetimi hedefleyen Atatürk'ün ‘en büyük eserim’ diye onur duyduğu aydınlanma devrimi Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir onurla ve coşkuyla kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu topraklar için canlarını feda eden ve bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz gönül borcu, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2023, 13:39

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER