Ayvalık'ta Gazeteci Hilmi Şahin'e hüzünle toprağa verildi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, evinin ikinci katındaki balkona bir halat yardımıyla karyola başlığını çekmeye çalışırken korkuluğun kırılmasıyla yere düşerek hayatını kaybeden usta gazeteci Hilmi Şahin sevenlerinin gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Ayvalık'ta Gazeteci Hilmi Şahin'e hüzünle toprağa verildi

Alınan bilgiye göre; Ayvalık’ın Altınova Mahallesi İskele Mevkii Öğretmenler Sitesi’ndeki yazlık evinin ikinci katına bir halat yardımıyla karyola başlığını çekmeye çalışırken dengesini kaybedip yere düşerek sırtından yaralanan usta gazeteci Hilmi Şahin (60), kaldırıldığı Ayvalık Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Hayat arkadaşı Necla Şahin’in gözleri önünde meydana gelen kaza sonrasında olay yerine gelen savcı tarafından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Şahin’in cenazesi bugün Ayvalık’ta Hayrettin Paşa Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Ayvalık Kabristanı’nda toprağa verildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve sürekli basın kartı sahibi Hilmi Şahin’in cenaze töreninde; ailesi ve akrabalarının yanı sıra CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, ünlü şair Nevzat Çelik ve gazeteci arkadaşları hazır bulundu.

Şahin’in cenazesi kabristanlığa törene katılanlar tarafından alkışlarla uğurlandı.

 Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olduğu öğrenilen Hilmi Şahin, 20 Şubat 1962 Antakya doğumluydu.

Gazetecilik mesleğine Cumhuriyet gazetesinde stajyer muhabir olarak başlayan Şahin,  daha sonra muhabirliğe Yeni Gündem dergisinde devam etti. İstanbul’a gelerek Sabah spor servisinde, Taraftar gazetesinde ve Takvim Spor'da çalıştı. Hilmi Şahin, Habertürk gazetesi kurulurken spor servisinde editör olarak mesleğe devam etti. Gazetenin kapanmasından sonra kısa süre Habertürk TV’de de görev yaptı.

Hilmi Şahin, İstanbul’dan ayrılarak Ayvalık’a yerleşmişti. Yakın çevresi ve kendisini tanıyanlar tarafından çok sevilen Şahin,  yardımsever kişiliği ile tanınıyordu.

(Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER