Ayvalık’ta 2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Başladı

Ayvalık’ta 2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Başladı

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Arzum Elektrikli Ev Aletleri’nin desteğiyle düzenlenen 2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası VE Hotels’de gerçekleşen açılış töreninin ardından başladı.

 34 ilden 82 kadın sporcunun mücadele edeceği turnuvanın açılış törenine Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Aracıoğlu, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Federasyon Başkan Vekili Fatih Maden, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İmamoğlu, MHK Başkanı İsmail Çalışkan, çok sayıda davetli ile sporcu ve veliler katıldı.

 "KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ HER ŞEY DEĞİŞİR VE GÜZELLEŞİR"

 Şampiyonanın açılış töreninde konuşma yapan  TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Türkiye Satranç Federasyonu olarak satranç sporunda kız çocuklarımızın ve kadınlarımızın etkinliğini de her geçen gün arttırıyoruz. Biliyoruz ki, kadın dokunduğu her şeyi güzelleştirir, değiştirir ve değer katar… Türkiye Kadınlar Şampiyonası’nın 14 yıldır aralıksız sponsorluğunu üstlenen, bize attığımız her adımda desteğini sunan Arzum Elektrikli Ev Aletleri ailesine teşekkürlerimi iletiyorum. Satranç sporunda kadınlarımızın her geçen gün artan etkinliğini Arzum ailemizle beraber başardık.  Aynı zamanda bugün burada Sayın Valimiz huzurunda Ayvalık’ta satranç ailemize gösterilen misafirperverlik için de teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm sporcularımıza başarılar diler şampiyonanın güzel geçmesini temenni ederim” diye konuştu.

 "KÜÇÜKLERDEN VE GENÇLERDEN OLUŞMASI BENİ MUTLU ETTİ"

 Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise yaptığı konuşmada sporculara başarılar dilerek şu ifadelere yer verdi:

 “Öncelikle böyle güzel bir sporu, güzel bir etkinliği ilimizde gerçekleştiriyor olmalarından dolayı Türkiye Satranç Federasyonu Başkanımıza teşekkür ediyorum. Arzum Türkiye Kadınlar Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak bizleri son derece mutlu etti. Satranç düşünmeyi, öğrenmeyi, strateji, analitik düşünceyi önceleyen hayata uygulayan bir felsefedir, düşünme yönetimidir. İnsanın beyniyle kalbini buluşturan bir spordur diyebiliriz. Bu şampiyonanın küçüklerden ve gençlerden oluşması beni ayrıca mutlu etti. Federasyonun yapısı itibariyle de kadın yönetici sayısının fazla olmasından dolayı da tebrik ediyorum. İçerisinde bulunduğumuz hafta itibariyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadının olduğu her yerde nezaket, zarafet, iş disiplini ve spor disiplini hakim olur. Turnuvanın başarılı geçmesini, güzelliklerle dolu olmasını diliyorum.”

 "GELECEK ORGANİZASYONLARA TALİBİZ"

 Açılış töreninde konuşma yapan Balıkesir Gençlik Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ise şampiyonanın Balıkesir’de gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Başkanımız Balıkesir’i şampiyona programlarına dahil etti teşekkür ediyoruz. Daha büyük organizasyonlarda burada yine buluşacağız. Sizlere ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. Sayın Başkanımız sayesinde satranç önemli bir ivme kazandı. Sporcularımıza başarılar diler nice organizasyonlarda görüşmek dileğiyle” diye konuştu. (Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2022, 12:01

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER