Ayvalık’ta Kadın İnisiyatifi’nden 8 Mart çağrısı

Ayvalık’ta Kadın İnisiyatifi’nden 8 Mart çağrısı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Kadın İnisiyatifi Grubu 8 Mart ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada,  “8 Mart’ta Kadın Dayanışmasını ve Mücadelemizi güçlendirmek için buluşuyoruz! 8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Ayvalıklı kadınlar olarak yine el ele, yan yana geliyoruz” denildi.

Açıklamada, “Pandeminin, savaşların, ekonomik krizin, yoksulluğun, erkek şiddetinin ilk hedefinin kadınlar olduğunun bilinciyle, eşitlik ve özgürlük istiyoruz! Biz biliyoruz ki, kadınların eşitlik mücadelesi bütün toplumsal kesimlerin eşitlik mücadelesiyle kesişen en önemli demokratik mücadele alanıdır. Türkiye’nin geleceği kadınlar olmadan kurulamaz.

Geçtiğimiz yıl 8 Mart’ta kadınlar; İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak için alanlardaydı. ‘İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz’ diye ses yükseltti. Türkiye, 20 Mart’ta, bir gecede, bir kararnameyle İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçti. Sonuçları; kadın ve çocuklar için taciz, tecavüz, cinayetler oldu. Son bir yılda Türkiye’de 280 kadın öldürüldü, 217 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu” ifadeleri yer aldı.

Ayvalık Kadın İnisiyatifi’nin yaptığı açıklamada, “Şimdi de gözlerini Medeni Kanun’a diktiler. Medeni Kanun değişirse neler olacak? Kadınların ve çocukların kazanılmış hakları ellerinden alınacak, nafakaları kesilecek. Boşanmak istediği için öldürülen kadınların ülkesinde, kadının yasal boşanma hakkı kısıtlanacak. Erkekler için boşanma adeta ‘boş ol’ diyerek gerçekleşir gibi kolaylaşacak. Erkeğe bağımlı kılınan kadınlar, sokağa atılacakları korkusuyla, yokluğa ve yoksulluğa düşmemek için şiddet dolu evliliklere mahkûm edilecek.

Bugün hazırladığımız stantta Nafaka konusuna yer verdik. EŞİK tarafından hazırlanmış nafaka hakkı broşürlerimizi dağıttık. Hazırladığımız dilek ağacına da kadınlar dileklerini yazarak astılar. Büyük mücadeleler vererek kazandığımız haklarımızın gasp edilmeye çalışıldığı, yoksullukla, korkuyla, şiddetle terbiye edilerek susturulmaya çalışıldığımız bu iklimde, tek çıkış yolumuzun ‘Kadın Dayanışması ve mücadelesi’ olduğunu bilerek bu 8 Mart’ta da alanlara çıkıyoruz” denildi.

Yazılı açıklamada, “Bizim de içinde yer aldığımız, Ayvalık 8 Mart Kadın Platformu tarafından organize edilen, 8 Mart Salı günü saat 18.00 de Öğretmenevi önünden başlayacak yürüyüşe Ayvalık’taki tüm kadınları davet ediyoruz. nasıl, ‘İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediysek, Medeni Yasa’dan da eşitlik ve laiklik ilkesinden de asla vazgeçmeyeceğiz.  Aile ilişkilerimizin dini hukuka göre düzenlenmesine izin vermeyeceğiz. Haklarımız da hayatlarımız da bedenimiz de kimliğimiz de bizim.  Gücümüz dayanışmamızdan. Yaşasın kadın dayanışması” ifadeleri kullanıldı. (Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER