Ayvalık’ta KASAİD’ten anlamlı proje

Ayvalık’ta KASAİD’ten anlamlı proje

-Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Kadın Sağlığını Güçlendirme Projesi’ni hayata geçirdiler

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Ayvalık Şubesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele gününde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Kadın Sağlığını Güçlendirme Projesi’ni hayata geçirdi.

 

Proje dâhilinde KASAİD, Ayvalık Belediyesi Mahalle Evleri ve Kadın Danışma Evi ile birlikte düzenlediği ilk toplantısı Türkân Saylan Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Etkinliğe katılım yoğun oldu.

Hayata geçirdikleri proje ile ilgili açıklamalarda bulunan KASAİD Ayvalık Şube Başkanı Filiz Karayelli,  “Ülkemizde bir insan hakları ihlali ve kadın sağlığı sorunu olan kadına yönelik şiddetin sürekli artarak devam etmesi ve toplumsal sonuçlarının çok ağır olması nedeniyle, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği Ayvalık Şubesi olarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele günü öncesinde bu projeyi hayata geçirdik. ‘Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi ve Kadın Sağlığının Güçlendirilmesi’ projesi çerçevesinde, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve değerli eşi Canan Ergin’in yanı sıra Ayvalık Belediyesi Mahalle Evleri, Kadın Danışma Evi Sorumluları ile görüşmelerimiz neticesinde proje ortakları olarak çalışmalarımızın sonuna geldik. Proje dâhilinde, düzenlenecek olan ‘Kadın Buluşmaları’ bugün ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ eğitimleri ile başladı. Ayvalık Belediyesi Mahalle evlerinde yapılan eğitimler, üyemiz İletişim Uzmanı Hülya Ayvalı ve Sosyolog Zeynep Batur tarafından veriliyor. Projemizin ilk etabı ‘Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Yasal Haklarımız’ ve ‘Kadın Sağlığı’ konu başlıkları olmak üzere ayrı günlerde sürdürülerek 3 ay devam edecek ve buluşmalar her hafta bir mahalle evinde tüm Ayvalıklı kadınlara yönelik olarak devam edecektir” dedi.

Başkan Karayelli; proje çerçevesindeki bir sonraki toplantının 30 Kasım 2022 günü saat 13.30’da Hamdibey Mahalle Evi’nde yapılacağını, dernek üyeleriyle ve kursiyerlerin de destek vereceği bu toplantılara tüm kadınların davetli olduğunu da sözlerine ekledi.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160