Bakan Karaismailoğlu: "Hedefimiz yeni yollarla kazaları azaltabilmek"

Bakan Karaismailoğlu: "Hedefimiz yeni yollarla kazaları azaltabilmek"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: "Yapılan ve yapılacak yollarla trafik kazası riskini de ortadan kaldırmak hedefindeyiz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Balıkesir’de Karaismailoğlu: "Yapılan ve yapılacak yollarla trafik kazası riskini de ortadan kaldırmak hedefindeyiz"dedi

  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Ayvalık İlçesindeki temaslarının ardından, İvrindi İlçesinde yapımı süren İvrindi-Korucu yol çalışmalarını inceleyerek, “Edremit-Balıkesir yolu üzerinde İvrindi kavşağındayız. İnşallah önümüzdeki günlerde hem İvrindi kavşağının hem de arkasındaki 4 kilometrelik bölünmüş yolu tamamen hizmete alacağız. Projenin geri kalan kısmını da en hızlı şekilde tamamlamak için görüşmelerimizi yapıyoruz. Buranın açılışına müsait olursak gelmeye çalışacağız. Trafik kazası riskini de ortadan kaldırarak, bölünmüş yol olarak uzun yıllar hizmet edecek.” şeklinde konuştu.

Programına İl Merkezinde devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Cuma Namazı ardından çevredeki esnafı ziyaret ederek hayırlı kazançlar diledi. Bakan Karaismailoğlu programına Vali Hasan Şıldak’ı makamında ziyaret ederek devam etti. Vali Şıldak Valilik ziyaretinde Şeref Defterini imzalayan Bakan Karaismailoğlu’na ziyaret anısına hediye takdim etti. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ak Parti İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu daha sonra Balıkesir-Savaştepe yol yapım çalışmalarında incelemelerde bulundu. 

Balıkesir-Savaştepe yol yapım çalışmaları hakkında bilgi almasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Türkiye’de 6100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğumuzu 28 bin 200 kilometreye çıkarttık. Bu yollar sayesinde zamandan ve egzoz emisyonundan 2 buçuk milyar dolarlık tasarruf sağlıyoruz. Bu yollarla birlikte taşıt hareketliliği yüzde160’a yakın arttığı halde, kazalarda yüzde 80’e yakın azalma sağlandı. Bu kazaların azalması ile de binlerce can kurtarıldı.  İstanbul-İzmir otoyolu sayesinde Balıkesir, Bursa, Yalova, Manisa ve İzmir, zamandan ve yakıttan olağanüstü faydalar sağladı. Bu yol olmasaydı 8 saat süren seyahat süresi 12 saatlerin üzerine çıkacaktı. Eski yolda yol kapasitesi bitmişti. Yeni yol da hem 100 kilometre mesafeyi kısalttı hem de zamanı kısalttı. Balıkesir İstanbul arası 2 saate, Balıkesir İzmir arası 1,5 saate düştü. Tabii bu yolların konforunun, güvenliğinin ve hızının artması nedeniyle bölgede olağanüstü düzeyde sanayide, üretimde, tarımda ve turizmde gelişmeler oldu. İnşallah bu yolları yapılan yatırımlar kat ve kat geri dönüş sağlayacaktır.  Balıkesir Savaştepe yolundayız. Toplamda 40,6 kilometrelik bir yol. Bu yolun 7,2 kilometrelik bölünmüş yolunu tamamladık. Bölünmüş yol dışındaki 15,7 kilometrelik tek yolu da tamamlayıp hizmete sunduk. Devamındaki 17 kilometrelik yolda da çalışmalar devam ediyor. Bilgileri de aldık. İnşallah önümüzdeki yıl bitmeden Balıkesir- Savaştepe yolunun tamamını hizmete alacağız. Balıkesir genelinde Karayolları Genel Müdürlüğü olarak 1338 kilometre kilometrelik yolun bakım ve onarımını yapmaktayız. 19 yıl önce toplamda 70 kilometre olan bölünmüş yol ağımızı 686 kilometreye çıkardık. 2023 yılı hedefimiz de bölünmüş yol yağını Balıkesir'de toplamda 750 kilometreye çıkarmaktır. Bunlar ülke genelinin çok üzerinde olan rakamlardır. Amacımız Balıkesir genelinde devam eden karayolu projelerimizi bitirip vatandaşın hizmetine sunmaktır. Gelişmekte olan Balıkesir'in talepleri bizim de gündemimizde olacak ve bunları gerçekleştirip Balıkesirlilerin hizmetine sunmak için gayret edeceğiz. Balıkesir için bu bütün bu işleri hep birlikte yapacağız " dedi.

Bakan Karaismailoğlu Balıkesir-Savaştepe yol yapım çalışmalarının ardından Balıkesir-Dursunbey yol yapım çalışmaları ve Dursunbey Organize Sanayi Bölgesinde de incelemelerde bulunarak dün akşam Balıkesir’den ayrıldı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Balıkesir ziyaret programlarına Vali Hasan Şıldak başta olmak üzere Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma Bakanlığı Bursa 4.Bölge Müdürü Yusuf Taşkan, Karayolları Bursa Bölge Müdürü Ömer Güzel, TCDD İzmir Bölge Müdürü Ergün Yurtçu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran ve ilgililer katıldı. (Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2021, 20:49
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER