Bakan Murat Kurum, Balıkesir’de

Bakan Murat Kurum, Balıkesir’de

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Balıkesir’de temaslarda bulundu.

Kurum, havaalanında protokol üyeleri tarafından karşılandı. Buradan sırasıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran'ı ziyaret etti. Programına Balıkesir Valiliğini ziyaretle başlayan Bakan Kurum Valiliğe gelişlerinde Şeref Defterini imzaladı. Vali Şıldak, Bakan Kurum’a teşrifleri dolayısıyla şükranlarını sundu. 

Balıkesir’deki yoğun programında esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren Bakan Kurum,  Emlak Konut temel atma ve Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan 548 konutun anahtar teslim törenine katıldı. Video gösterimi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, şehirlerin dokularına uygun ve yatay mimari olarak hayata geçirilen güvenli konut projelerinin Balıkesir'e hayırlı olmasını diledi. 

Vali Şıldak, "Balıkesir Bugün Kazanıyor" 

Yakın zaman önce yaşanan büyük depremde Toplu Konut İdaresi'nin konutlarında yıkım ve can kaybı olmaması dolayısıyla çok büyük bir sınav verdiğini dile getiren Vali Şıldak törende yaptığı konuşmada, "Hepimizi kedere boğan, ülkemizde büyük bir yıkımla karşılaştığımız deprem gerçeğinin ve düşündürdüklerinin tezahürüyle; bugün güzel bir örneğin ifasını gerçekleştiriyoruz. TOKİ; sağlam konut, dayanıklı mimari ve kaliteli işçilikle buluşan yapılarla büyük depremde önemli bir sınav veren kurumumuz olarak önümüzde duruyor. Ben bir Türk vatandaşı olarak, her şeyden önce bu vatanın bir ferdi olarak gurur duydum. Elbette ki hasar olabilir ama hiçbir can kaybı olmadan o konutlar ayakta, dimdik durdu. Balıkesir'de bugün Emlak Konut'un Altıeylül İlçemizde yapacağı projenin temel atma töreni ile Karesi, Susurluk ve Dursunbey İlçelerimizde yapımı tamamlanan konutların teslim törenini gerçekleştiriyoruz. İlimize hayırlı uğurlu olsun. En başta Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve sizin yönetiminizde bu gerçekliğin bütün vatandaşlarımızla buluştuğunu ve karşılık bulduğunu düşünüyorum. Balıkesir bugün kazanıyor. Hep birlikte yolumuza bu anlayışla devam etmek temennisiyle hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde, büyük coşku yaşandı. Burada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şunları söyledi:

"Bugün bizleri bu mübarek Ramazan gününde bağrına basan siz değerli kardeşlerimizi; sevgiyle, saygıyla, hürmetle selamlıyorum.

Bugün sizlerle beraberiz ama; doğal olarak aklımız, fikrimiz, kalbimiz büyük oranda hep deprem bölgesinde, oradaki kardeşlerimizle beraber.

Ben sözlerimin hemen başında Kahramanmaraş merkezli depremlerde yitirdiğimiz tüm canlarımıza, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Her birinizi şehitlerimiz için birer Fatiha okumaya davet ediyorum.

Türkiye, afetlerle sınandığı, zor günlerden geçiyor. Hamdolsun her geçen gün, milletimizin yaralarını sarmak adına çok önemli adımlar atıyoruz. Bölgede hayatın normale dönmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Hamdolsun 6 ilimizde temellerimizi attık, kalan 5 ilimizde de hızlıca temellerimizi atacağız. Şu anda 11 ilimizde 70 bin konutumuzun yapım sürecini başlattık. İnşallah, deprem bölgesinde inşa edeceğimiz 650 bin konutun, 319 bininin temellerini iki ay içerisinde atacağız.

Ve sözümüzü tutacak; bir yıl içerisinde tüm depremzede kardeşlerimize yeni yuvalarını teslim edeceğiz. Yeni hayatlarına, mutluluklarına, hayallerine şahitlik edeceğiz.

İşte biz 21 yıldır ülkemizin her yerinde yaptığımız gibi, deprem bölgesini ayağa kaldırmak için; milletimizle el ele, gönül gönüle, tek yumruk olacağız; tüm acıların, tüm zorlukların üstesinden geleceğiz!

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, dün olduğu gibi bugün de verdiğimiz sözleri tutarak vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturacağız! Artık afetin 55. gününde 70 bin konutun temellerini atan bir Türkiye var!

Milletinin hizmetkârı Büyük ve Güçlü Türkiye var! Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi ve yüksek vizyonu var! Tüm bu eserlerin teminatı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan var!

Biz dertliyiz. Bizim derdimiz, millet derdidir, millet sevdasıdır. Bu aziz milletin geleceğidir, yavrularımızın istikbalidir, ülkemizin yarınlarıdır.

İşte dün de; bu duygularla, bu hassasiyetle; İstanbul’umuzu da depreme hazırlamak için, yeni ve güvenli yuvalarının anahtarlarını kardeşlerimize teslim etmek için Bağcılar ilçemizdeydik. Orada da on binlerce vatandaşımızın katılımıyla, yüzlerce ailemize yeni yuvalarının anahtarlarını teslim ettik. Mutluluklarına şahit olduk.

Bu milletin bir evladı olarak, verdiğimiz sözleri tutmuş olmanın mutluluğunu yaşadık. Rabbime bizi bu millete, sizlere hizmetkâr kıldığı için sonsuz şükürler ediyorum. Allah, bu güzel milletten, sizlerden razı olsun.

Bugün de yine benzer bir amaçla, iki denizin şehrine geldik. Bu zengin topraklara, güzel insanların diyarına, Balıkesir’imize, Ramazan’ın bereketiyle geldik.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif, Balıkesir’in ruhunu ne güzel kaleme almış: “Yeşil toprağın ey yüzler ağartan Karesi / Binlerce şehîdin kanayan makberesi.” Evet, Balıkesirimiz, şehitler yurdudur.

Biliyoruz ki; bu kutlu şehir için ne yapsak yetmez, ne yapsak kâfi gelmez. Ama biz, şehitlerimizin emaneti olan Balıkesirimize vefa borcumuzu ödemek için, tüm ekibimizle, azimle çalışıyoruz.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şehrimizde, 21 yılda, tam 30 milyar lira değerinde, binlerce dev projeyi hayata geçirme şerefine eriştik.

Bugün de, Balıkesir’imize söz verdiğimiz, yatırım değeri 2.5 milyar lirayı aşan 10 dev eserimizin açılışını yapıyoruz.

Emlak Konut ve TOKİ’mizle Altıeylül ve İvrindi’de yatırım değeri 952 milyon lira olan toplam 557 konut ve 29 dükkânımızın inşaatları için besmeleyi çekiyoruz.

Yine TOKİ’mizle Dursunbey, Karesi ve Susurluk’ta yatırım değeri 1.5 milyar lira olan toplam 918 sosyal konutumuzun anahtarlarını kardeşlerimize teslim ediyoruz.

Yavrularımızın geleceğe umutla bakacağı, yeni hikâyelerin yazılacağı yuvalarınız, açılışını yaptığımız tüm eserlerimiz sizlere, Balıkesirli kardeşlerimize hayırlı olsun, uğurlu olsun, bereketli olsun.

Biliyorsunuz, 40 ilimizde 80 tarihi meydanımızı, “Tarihe Vefa, Geçmişe Saygı” diyerek ihya etmenin; yavrularımızı şanlı tarihimizle buluşturmanın gayreti içerisindeyiz.

Burada da, Zağnos Paşa Camimiz ve çevresinde de aynı hassasiyetle çalışıyoruz. Bu proje; bizde çok değerli, çok anlamlı bir yere sahip.

Biliyorsunuz, Sultan Fatih, çok küçük yaşlardan itibaren İstanbul’u fethetmek ister. Ama birçok insan onu hayalperestlikle suçlar. Yalnızca tek bir kişi ona destek verir: Kimdir o kişi? Elbette, Zağnos Paşa!

Nasıl fethin manevi mimarı Akşemseddin hazretleri ise siyasi mimarı da Zağnos Paşa’dır. Bu manada, Zağnos Paşa’mızın anısını yaşatacak çok özel bir meydan projesinin adımlarını, başkanımızla beraber attık.

Çevredeki binaların cephelerini yeniliyoruz. Silueti bozan binalarımızı, vatandaşlarımızın rızasını alarak kamulaştırma ve kat eksiltmeleriyle ortadan kaldırıyoruz. Kapalı otoparkını yapıyoruz. İnşallah kardeşlerimiz burada tarihin içinde gezecek, yavrularımız medeniyetimizi hissedecek, ticaret canlanacak, yeni iş kapılarına da vesile olacak.

Ben, Zağnos Paşa’mızın ve ecdadımızın şanlı hayatlarını nesilden nesile aktaracak bu meydanımız şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Tabi çalışmalarımız bunlarla bitmiyor. Çünkü biz; her gün bir önceki günden “Daha Yaşanabilir bir Balıkesir” diyoruz. Bunun için de; yeni 4.000 konut ve 100 tesisimizi hızlıca tamamlayacağız.

“İlk Evim İlk İş Yerim” kampanyasıyla konut, arsa ve iş yerlerimizi hemen bitireceğiz. Balıkesir’imizde 2 millet bahçemizi sizlere sunduk. Kalanları da hızlıca fidanlarıyla buluşturup sizlere, gençlerimize, yavrularımıza sunacağız. Ben projelerimizde çalışan, tüm çalışma arkadaşlarıma, belediyelerimize, işçi kardeşlerimize başarılar diliyorum. Balıkesir için hep birlikte çok çalışacağız!

Tabi bizler varız, çalışan kardeşlerimiz var, ama bir de asıl mimar var. O mimar, demokrasimizin gördüğü en büyük siyaset ve devlet dehası, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Tayyip Erdoğan umuttur, demokrasidir, çoğulculuktur! Tayyip Erdoğan; iştir, emektir, gayrettir! Tayyip Erdoğan yatırımdır, eserdir, icraattır!

Ama gelin görün ki; “Her şey zıddıyla kaimdir.” Bizim liderimiz, milleti için uyku yüzü görmeden; aşkla, azimle, kararlılıkla, millete verdiği sözleri tutmak için çalışmaya devam ederken; birileri de tam zıddına; verdiği sözleri tutmuyor, yatırımı milletin istikbaline değil medyaya, sosyal medyaya, tanıtıma, reklama yapıyor.

Millete yeşil alan sözü veriyor 1 metrekare yapmıyorlar. Millete kentsel dönüşüm sözü veriyorlar, üretmiyorlar. Varsın birileri, millete kentsel dönüşüm sözü verip bir çivi dahi çakmasınlar, milletimizin geleceğiyle oynasınlar! Biz yavrularımızın istikbali için; “Kentsel dönüşüm; milletimizin canıdır, malıdır, geleceğidir!” diyeceğiz! Varsın birileri yeşil alanlar üretmesinler! Varsın sözde çevreciler, maskeli doğaseverler millet bahçelerine karşı dursunlar!

Biz Türkiye Yüzyılı’nda bu cennet vatanın her köşesini bugünden alıp çağların ötesine taşıyacak dev projelerimizi, yeşil yatırımlarımızı, yeni yuvalarımızı sizlerle birlikte yapacağız. Türkiye Yüzyılı’nın Muhteşem Türk Şehirleri’ni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kuracağız.

Maalesef, şu anda muhalefetin ülkemize sunduğu hiçbir şey yoktur. Hiçbir projeleri, ayakları yere basan hiçbir yatırım sözleri yoktur.

Sadece laf vardır, söz vardır, tartışma vardır. Çok laf az iş, çok söz az icraat, çok tartışma az yatırım demektir.

Üzülerek söylüyorum; bugün muhalefet, eski koalisyonlar döneminde yaşanan “kargaşa, karmaşa ve kavgaların” bir fragmanını bu millete seyrettiriyor. Türk siyasetine adeta zaman kaybettiriyor.

Şimdi bize nasıl yapacaksınız bunca konutu diyenler var. Onlara diyoruz ki; depremin üzerinden daha 20 gün bile geçmeden milleti için ilk temelleri atan, 55 günde 70 bin yuvanın harcını karan bu devlet, 650 bin konutu bitirip milletine sunacak azme de, kudrete de, güce de sahiptir. Evelallah yaparız, milletimize sunarız!

Onlar ne derse dedin, biz; Cumhur İttifakı olarak evlatlarımıza güçlü bir Türkiye bırakmaya and içtik ve çok kararlıyız! Evelallah Balıkesirliler de; 14 Mayıs’ta “Anadolu Şahlanışını” yeniden başlatacaktır! Cumhurbaşkanımızı rekor bir oyla destekleyecektir! Sizlere güveniyoruz, milletimize güveniyoruz, Cumhur İttifakı’mıza güveniyoruz!

Ben bu duygularla; yeni konutlarımızın, Balıkesir’in hizmetine sunduğumuz tüm yatırımlarımızın hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum."

Konuşmaların ardından tören kapsamında İvrindi İlçesine yapılacak 142 ve Altıeylül İlçesine yapılacak 415 yeni konutun temeli atıldı.

(Ayşe Baykara)

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2023, 22:43

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER