Balıkesir 4. Ulusal Türk Müziği Sempozyumu Başladı

Balıkesir 4. Ulusal Türk Müziği Sempozyumu Başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin desteklediği ve Avlu'da iki gün sürecek Balıkesir 4. Ulusal Türk  Müziği Sempozyumu açılışı töreni yapıldı.
Sempozyumun ilk oturumu Cumhurbaşkanlığı Onur Ödülü sahibi ünlü kanun sanatkarı Göksel Baktagir'in sohbet ve eserlerini icra ettiği konferans oldu.
Sempozyum açılış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin:
"Türk Müziği Türk Kültürünü oluşturan en önemli unsurlardan birisidir. Türkler bilinen ilk tarih kayıtlarından da anlaşılacağı üzere müzik ile tarihin her döneminde iç içe olmuşlardır. Bu nedenle dünyanın en köklü ve en zengin müzik kültürüne sahip milletlerin başında gelir. Konfiçyus "Bir milletin bağımsızlığını yok etme için müziğini çürütmek gerekir." der. Bunun yanında Aliya İzzetbegoviç'in bir sözünü tekrar etmek istiyorum."Zihinler işgal altındayken topraklarınızın bağımsızlığı mümkün değildir."  Bu itibarla tarihten gelen Türk Kültür, gelenek ve inançlarının her unsuruna sahip olmaksızın bağımsız olmak mümkün değil. Bir birey yeryüzünde onurlu bir yer edinmek istiyorsa mensubu olduğu milletin, medeniyetin kültürel değerlerine bağlı ve donanımlı olması gerekir. Bu itibarla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkanı Yücel Yılmaz'ın ortaya koyduğu Vizyon Belediyemizin sadece klasik belediye hizmetleri yanında özellikle gençlerimizin Türk-İslam Medeniyetinin bütün değerlerini aktarmak üzere bir çok etkinlik düzenliyor ve bu tür etknliklere destek veriyoruz. Balıkesir Türk Kültürünün en güzel örneklerinin geçmişten geleceğe yaşatıldığı yerlerden birisi. Bu zenginliklerimizi gün yüzüne çıkarmak, tanıtmak,  gençlerimizi bu değerler ile donatmak ve gelece aktarmak başlıca amacımız. Türk Müziği Sempozyumu bu nedenle son derece önemli.  
Sempozyuma katılan akademisyen ve sanatçılarımıza teşekkür ediyor başlarılar diliyoruz." dedi.

(Ayşe Baykara)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER