Balıkesir 944 okulda 183 bin öğrenci, 15 bin öğretmen ile ders başı yaptı

Balıkesir 944 okulda 183 bin öğrenci, 15 bin öğretmen ile ders başı yaptı

 İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl genelinde 944 okulda, 183 bin 421 öğrenci ve 15 bin 196 öğretmenin ders başı yaptığını açıkladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süre hasret kalınan yüz yüze eğitime yeniden başlamanın sevincini yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Okul bahçelerinde öğrencilerimizle birlikte hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı okumayı; onlarla birlikte okul koridorlarımızı doldurmayı, onların cıvıltısına, neş’esine ortak olmayı özlemiştik.

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak; bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğunun bilinciyle temel eğitimden orta öğretime, mesleki eğitimden yaygın eğitime kadar tüm çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için tüm imkânlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız.

Salgınla mücadele tedbirleri kapsamında; okullarımızda çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği için gerekli tüm tedbirler ilgili Bakanlıklarımızın belirlediği kurallar çerçevesinde ve Valiliğimizin koordinesinde büyük bir titizlikle alınmıştır. Gönlünüz rahat, içiniz ferah olsun.

Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım;

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında zorlu ve çetin bir süreci, sizlerin üstün gayret ve performansı ile olabildiğince verimli bir şekilde yönettik. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında da ekip ruhu ile hareket ederek birlik ve beraberlik içerisinde her türlü zorluğun üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum.

Balıkesir’imizi eğitim-öğretim faaliyetlerinde en üst sıralara taşıma yolundaki gayretlerimize bu yıl da gereken desteği sağlayacağınıza yürekten inanıyor; fedakârlıklarınız için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Sevgili Öğrenciler,

"Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye" hedefi doğrultusunda sizlerin; okuyan, araştıran, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, nitelikli ve ahlaklı bireyler olarak yetiştirmeniz bizim en önemli gayemizdir.

Geleceği sizlerin yapılandıracağına, sizler sayesinde yarınlarımızın bu günümüzden çok daha güzel olacağına yürekten inanıyor; yeni eğitim-öğretim yılında her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum”

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2021, 22:09
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER