Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin

Ayvalık, Edremit, Bandırma Belediyeleri Büyükşehir’in 5 Katı Kişi Başına Para Harcıyor

CHP’li Belediyeler İlçesini %50 Fakirleştirdi Büyükşehir Balıkesir’i 5 Kat Zenginleştirdi. 

CHP Belediyeciliği İflas, Talan, Yalan, Hizmet Yerine Kendilerine Para Kulesi Yapma Belediyeciliğidir.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin yaptığı açıklamada CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’deki CHP’li İlçe Belediyeleri ve Ak Partili Büyükşehir Belediyesinin mali tablolarını karşılaştırdı ve “Allah bütün Belediyelerimizi CHP Zihniyetinden korusun.” dedi.

CHP’li Belediyeler Rant Düzeniyle Kendilerine Para Kulesi Yapmakla Meşgul

“CHP’li Belediyeleri her yerde aynı düzeni uyguluyor: Halkın varlıkları azalırken CHP ve CHP’lilerin varlıkları artıyor. Ama yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali rakiplerini rantçılık ve yolsuzlukla suçluyor… Bu arada CHP Belediyeleri’nin Rant Düzenleri işliyor. Millet varlıklarını kaybederken CHP ve yöneticileri varlıklarını sürekli artırıyor.” Diyerek sözlerine başlayan Ak Parti Gurup Sözcüsü M. Birol Şahin: ““Para Kuleleri” olarak siyasi tarihimizde yerini alan, bir avukatın bürosunda sayımı 4 saat süren ve bavullarla nereden geldiği belli olmadığı gibi nereye gittiği de bilinmeyen, hiç kimsenin sahiplenmediği, adeta nesebi gayri sahih muamelesi gören bir servet… CHP tüzel kişiliğini temsil edenler çapsız değil; zira kabul etseler, “evet bu para CHP İstanbul İl başkanlığı binası için ödenen para” deseler CHP’nin kapatılmasına gidecek yolu açmış olurlar. Yani İmamoğlu 101 yıllık Türkiye’nin en eski kurumlarından biri olan CHP’yi, usulsüzlük ve kanunsuzluk yaptığını ima ederek ateşe atıyor. Buraya kadar tam bir rezillik…CHP tüzel kişiliğini temsil eden avukat İmamoğlu’nun iddialarına “iftira” diyor bu yüzden. “ dedi.

CHP Bütün Belediyelerinde Öz Varlıkları Tüketip Kendileri Zenginleşiyor

CHP’li nerede bir belediye varsa görev sürelerince belediyenin öz kaynaklarını tüketiyor. Kullandıkları belediye bütçesi açık veriyor ve borçlandıkça borçlanıyor. Borçlar artarken Belediyenin yani şehrin öz varlıkları ya artmıyor ya da sürekli azalıyor. “Biz halkın parasını halka dağıtıyoruz” diye bir de kılıf uydurduklarını belirten Ak Parti Sözcüsü Mehmet Birol Şahin: “Şimdi birkaç örnek verelim: CHP’li İmamoğlu’nun yönettiği İBB resmî WEB sitesindeki faaliyet raporlarına göre 2019 yılı sonu itibariyle öz varlıkları 77 milyar TL olan bir belediye vardı, döviz cinsinden 13,5 milyar USD…  2022 yılı sonunda (henüz 2023 yayınlanmamış) öz kaynakları 91 milyar TL, döviz cinsinden 5,5 milyar USD olmuş… Bu süre içinde İBB 144 milyar TL bütçe harcamış. Bu arada 50 milyar TL de borç almış. Yani İBB’nin öz kaynakları döviz bazında %60 azalmış. Ama CHP bir il binası kazanmış. İmamoğlu’nun iddiası bu.” dedi.

Edremit, Ayvalık, Bandırma Belediyelerinin Bilançoları İflas Gösteriyor

Balıkesir’deki CHP Belediyeleri’nin mali tablolarının “İflas” ettiklerini gösterdiğini belirten Ak Parti Sözcüsü Birol Şahin: “İlimizde CHP’li başkanlarca yönetilen Belediyelere sırasıyla bakalım. Edremit Belediyesi: Edremit Belediyesi öz kaynakları 2019 yılında 172 milyon TL (30 milyon USD); 2022 Yılında 151 milyon TL (9 milyon USD); TL bazında bile öz varlıkları azalmış, aynı dönemde Edremit Belediyesi 160 milyon TL daha borçlanmış. Bu sürede Edremit Belediyesi bir milyar TL bütçe kullanmış, yani kişi başına kullandığı bütçe 6.400 TL; Ortada hizmet namına ne var? Döviz bazında öz kaynakları %70 azalmış.

Ayvalık Belediyesi: Senelerdir CHP’li başkanlar tarafından yönetilen belediye zaten iflasta: 2019 yılında Öz Kaynakları -60 milyon TL (eksi altmış milyon TL) 2022 yılında gelindiğinde bu rakam -77 milyon TL olmuş. (eksi yetmiş yedi milyon TL) Bu arada borçları 25 milyon TL artmış. Ama en önemlisi bu sürede kullandığı bütçe 758 Milyon TL, yani kişi başına 10 bin TL. Ayvalık ezelden CHP’li yöneticilerle yönetildiğinden öz kaynak kalmamış. Git gide daha da batıyor.

CHP’li Bandırma Belediyesi; Nispeten Bandırmanın durumu iyi. 2018 yılı sonunda 880 milyon TL (156 milyon USD) olan öz varlıkları 2022 sonu itibariyle 982 milyon TL (60 milyon USD) olmuş, Borcu 95 Milyon TL artmış. Bu sürede 750 milyon TL bütçe kullanmış, kişi başı 4.500 TL. Bandırma belediyesi de öz kaynaklarını %60 azaltmış… Hikaye hep aynı.. CHP’nin bütün Belediyeleri aynı. Dileyen Bilançolarına, resmi raporlarına baksın. CHP’li yöneticiler her yerde aynısını yapıyor. Halkın varlıkları azalırken CHP ve CHP’lilerin varlıkları artıyor. Ama yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali rakiplerini rantçılık ve yolsuzlukla suçluyor… Bu arada CHP Belediyeleri’nin Rant Düzenleri işliyor. Millet varlıklarını kaybederken CHP ve yöneticileri varlıklarını sürekli artırıyor. “ dedi.

Ayvalık Belediyesi Kişi Başı 10.000 Tl. Büyükşehir Belediyesi 4.400 Tl. Harcıyor

CHP’li Belediyelerin mali tablolarının İflas göstermesine karşılık Ak Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin Mali tabloları Belediye Varlıklarının ilk dört yılda 8 kat arttığını gösterdiğini ifade eden Şahin : “2019 Yılında Öz Kaynakları 670 milyon TL (117 milyon USD) olan Öz Kaynakları 2022 yılı sonunda 5 milyar 380 milyon TL (324 milyon USD) olmuş. Yani Öz Kaynakları cari fiyatlarla 8 kat, döviz bazında yaklaşık 3 kat artmış. Bu sürede borcu 93 milyon TL artmış. Kullandığı bütçe toplamı ise 5 milyar 800 milyon TL, kişi başına 4.400 TL. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin kişi başı 4.400 TL bütçeyle şehirde yaptıklarını bir aklınıza getirin. Bu sürede 93 milyon borçla 4 milyar 700 milyon Öz varlık üretmiş. Oysa Bandırma Belediyesi de kişi başına 4.500 TL bütçe kullanmış ve 93 milyon borçlanmış. Şimdi Bandırmalılar söylesin Bandırmada Büyükşehir’in yaptığı yatırımlar hariç ne var? Peki Ayvalık? Ayvalık Belediyesi Büyükşehir’in kişi başı kullandığı bütçenin 2 katından fazla bütçe kullanmış, 25 milyon da borçlanmış ve öz kaynaklarını daha da batırmış. Ortada ne var. Ne yatırım varsa yine Büyükşehir yapmış. Edremit ise tam bir rezalet! Büyükşehir’in kişi başı kullandığı bütçenin yaklaşık 1,5 katı bütçe kullanmış, Büyükşehirden %75 daha fazla borçlanmış, öz varlıklarını eritmiş, Büyükşehir’in yatırımları dışında Edremit Belediyesi adına ne var? Körfezde çöp, çevre temizliği, haşerat ve sivri sinekle mücadelede bile yetersiz kalır mı bir belediye? Hani paramız yok diyorlar ya… YALAN… Yukarıda Büyükşehir’in de bu belediyelerin de bütçesini gösterdik. İnanmayan girip belediyelerin resmi sayfalarından bakabilir. “ dedi.

CHP’li Belediyelerin Yüzündeki Atatürk Maskesine Değil Bilançolarına Bakın

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin:  “Balıkesir’deki CHP’li Belediyelerde durum aynı. Büyükşehir’in yaklaşık 3 katı borçlan, Büyükşehir’in yaklaşık yarısı kadar bütçe harca, ama bu sürede öz varlıklarını döviz bazında üçte bire düşür… İlçeye yapılan bütün büyük yatırımları BBB yapsın sonra çık vatandaştan oy iste. Takıyorlar Atatürk maskesini, intikam peşinde koşan ve kaybettirmekten başka amacı olmayan Ak Partili küskünlerle, misakı milli sınırlarımızda ve Türkiye’den toprak alarak terör devleti kurmak isteyen bölücü solla iş tut, milletin iffetiyle oyna ev ev gezip iftira at… Böylece iç ettiğin paraları gizle…” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2024, 15:46

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER