Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde sular durulmak bilmiyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü M. Birol  Şahin ve beraberinde 3 kez mazeret bildirmeden toplantıya katılmayan Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın üyeliğinin düşürülmesi için önerge verdi. Arslan, "Düşürün oylayın o zaman. Belediye Başkanlığımı düşüremezsiniz ya "diyerek tepki gösterdi. Yücel Yılmaz, toplantıda tek başkan benim, sizler meclis üyesiniz ' sözleri toplantıya damga vurdu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde sular durulmak bilmiyor

Görüntü için tıklayınız: Körfezde Haber - Kuzey Ege'nin Sesi videosu izle - Video Galerisi - video haberleri (korfezdehaber.com)

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündem yine değişmedi. Yaklaşık 3 aydır, Susurluk Belediye Meclis Üyesi AK Partili İbrahim Dürmüş’ün meclis üyeliğinden düşürülmesi konusu Büyükşehir Meclisi gündemini işgal ederken, meclis üyeleri arasında tartışmalar yaşandı. Belediye Meclis Üyesi Murat Tuna, konuyla ilgili meclis kürsüsünden konuşma yaparak, dikkatleri Edremit Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Olağan Toplantısı’na çekti. 

“SUSURLUK ÖRNEĞİNİ BANDIRMA’DA DA UYGULAMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan 1’nci Birleşimi’nde yaşanan tartışmalar, kavga noktasına kadar dayandı. Devamsızlığı gerekçe gösterilerek Susurluk Belediye Meclis Üyesi İbrahim Dürmüş’ün üyeliğinin düşürülmesi konusu, meclis üyeleri arasında hararetli tartışmalara neden oldu. Zaman zaman kavga noktasına dayanan tartışmalar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın toplantıya ara vermesi ile sonlandı. Susurluk’ta yaşanan olayın bir benzerinin Bandırma Belediye Meclisi’nde de yapılmaya çalışıldığını söyleyen Altıeylül Belediye Meclis Üyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin'in konuşmasının ardından konunun muhatapları söz aldı ve karşılıklı tartışmalar yaşandı.

MURAT TUNA’NIN KONUŞMASI TARTIŞMALARI NOKTALADI
Tartışmalar uzun süre devam ederken, Edremit Belediye Meclisi Cumhur İttifakı Grup Sözcüsü ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Encümeni Murat Tuna, meclis kürsüsünden etkili bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından, tartışmalar sonlandı ve meclis toplantısı rutin gündem maddelerini görüşmeye devam etti. Murat Tuna, Edremit Belediye Başkanı CHP’li Hasan Arslan’ın da kendilerinden, CHP’li bazı meclis üyelerinin düşürülmesini istediğini ifade etti. Cumhur İttifakı Grubu olarak CHP’li meclis üyelerinin haklarını savunduklarını söyleyen Tuna, şaşkın olduğunu vurguladı. Tuna, Millet İttifakı’nın 20 ilçede belediye meclislerinin aritmetiklerini değiştirip Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın hizmetlerini engellenmeye çalıştıklarını öne sürdü. 

“20 İLÇEDE MECLİS ARİTMETİĞİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR”
Meclis Kürsüsünde konuşan Murat Tuna, “Bizim eksiklerimizi giderin. Bizim alt yapımızı, yolumuzu, suyumuzu yapın. Bütün eksiklerimiz giderin diye 93 tane meclis üyesi ile bu halk Büyükşehir Belediye Başkanımızı seçti. 3 aydan beri devam eden bu olumsuzluğun bir tek nedeni var. Balıkesir bunu duysun. 20 ilçe ile birlikte meclis aritmetiğini değiştirip, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanına hizmet ettirmemek. Sevgili Hasan Arslan’ın 3 defa mazeretsiz olarak meclise gelmemesini ortaya çıkartan kişi, CHP’li Erdek Meclis Üyesi Canan hanımdır. Bizim AK Parti Grubu’nun, Cumhur İttifakı Grubu’nun bu memleketin hizmetlerinde, yaptıklarında ve yapacaklarında asla kıvırma yoktur” dedi.

“BAŞKAN HASAN ARSLAN DA BİZE AYNI TALEPTE BULUNDU”
Sözlerini sürdüren Tuna, “Bandırma’daki meclis üyelerimizi düşürürken, Tolga başkanımız geçen dönem gelmemiştir. Geçiyoruz, doğrudur. ‘Eğer düşürmezsek meclis düşer’ düşüncesiyle ve hukuki bir bakış açısıyla Tolga Tosun başkan konuya açıklık getirmiştir. Biz Edremit Belediye Başkanımız Hasan Arslan’ın yaptıklarını söyleyeceğiz. Kendisi 2 dönemdir, 2 sefer kürsüye çıkıp bizim Edremit Cumhur İttifakı’nı onore etmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. Ancak, kendisi 11’nci ayın ilk oturumu olan meclis toplantımızda, 3 tane meclis üyesinin devamsızlığından dolayı, bizden kendi meclis üyesi arkadaşlarının düşürülmesini talep etti. Bizden kendi meclis üyelerinin, aynı zamanda Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin düşürülmelerini talep etti” şeklinde konuştu.

“KENDİ MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİ KABUL ETMEDİLER”
Konuşması alkışlarla kesilen Murat Tuna, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yine kendisi, 5 meclis üyesi 1 meclis toplantısına katılmadı. Bakın bu arkadaşların mazeretleri vardır. Yani Başkanlık Makamına mazeretlerini aktarmışlardı. Fakat Edremit Belediye Meclisi Cumhur İttifakı Grubu olarak 12 arkadaşımızla birlikte biz o CHP’li 5 meclis üyesinin mazeretlerini oy çokluğu ile kabul ettik. Onlar kendi meclis üyelerinin mazeretlerini bile kabul etmediği halde biz onlarınkini kabul ettik. Kendileri, kendi meclis üyelerinin mazeretlerini kabul etmediler. Balıkesir’e karşı, ülkemize karşı sorumluluklarımız var. Aritmetik değiştirerek, AK Parti’nin bu memlekete yapacaklarına engel olmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.”

“BİZ DE EDREMİT’TE MECLİSE ÖNERGE VERECEĞİZ”
Murat Tuna, konuşmasının devamında, “Hangi boyutlarda olursanız olun, ne kadar düşünürseniz düşünün, AK Parti ve Yücel Yılmaz bu memlekete hizmetlerini, aynı Cumhurbaşkanımızın 20 yıldır yaptığı gibi gece gündüz çalışarak Balıkesir’i ihya edecektir. Meclise falan gelme niyetinde değilsiniz. Şimdi biz de önümüzdeki mecliste Başkanlık Makamına dilekçemiz ile birlikte bir önerge vereceğiz. Hasan Güçlü Sakallı ve Ayhan Halil arkadaşımızın 6’şar kere meclise gelmediler. Bu kendi belediye başkanlarının beyanıdır. Tam da bu noktada Tolga başkanın söylediği gibi hukuku uygulayacak mı? Göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“ALİ-CENGİZ OYUNLARIYLA BU İŞİ GÖTÜREMEYİZ”
Tuna, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı; “Balıkesir de birdir, meclisimiz de birdir. Hep birlikte bu memlekete borcumuz var. Bu borcu da çalışarak ödeyeceğiz. Ali-Cengiz oyunlarıyla bu işi götüremeyiz. Balıkesir hizmet beklerken, Yücel Yılmaz gece gündüz çalışmaya gayret ederken, 20 belediye başkanımız çalışmaya gayret ederken bu tutumlara hayret ediyorum. Çok şaşkınım. Biz Edremit’te tepki almamıza rağmen, Cumhur İttifakı olarak onlara her türlü desteği verdik ki, Edremit kalkınsın. Samimiyetimle söylüyorum; Bu davranışınızdan dolayı vallahi şaşkınım. Balıkesir’de şaşkın. Hiç iyi yapmıyorsunuz. Borcumuz, bu memlekete hizmet ederek ödenir. Başka hiçbir hakka ve hukuka sahip değilsiniz.”

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2022, 15:02

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER