Balıkesir Büyükşehir Belediyesi malvarlığını 8 kat arttırdı

Açıklamayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin yaptı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin:

“86 Arsa Satışına Karşılık 684 tane Satın Aldık, Büyükşehir’in Duran Varlığını 8 Kat Arttırdık..”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin CHP İl Başkanlığının Vinçli Satılanlar Listesi üzerine yaptığı açıklamada “CHP biraz dürüst olup  satılanların yanına alınanların listesini yapsalardı satılan bir listenin yanında 11 tane de alınan gayrimenkul listesi olacaktı. Çünkü bu dönemde Büyükşehir Belediyesinin sattığı gayrimenkul sayısı  86 adet ve bunların yarısından çoğu vatandaşlarımızla şuyulu, hisseli.…Ama aldığı gayrimenkul sayısı 684 adet, yani onbir kat.. Sattığımızın 11 katını Belediyeye kazandırmışız… Belediyenin duran varlıklarını 500 kat arttırmışız.” dedi.

Konuşulması Gereken Satılan Arsalar Değil Belediye Varlıkları Azalmış mı Artmış mı?

Ak Parti Sözcüsü Birol Şahin: “ CHP Belediyeciliği vatandaşa hizmet ve şehrini zenginleştirmek olmayıp Belediye koltuğunda hoşça vakit geçirip kendilerini, yandaşlarını zenginleştirmek olduğundan Ak Parti Belediyelerini de kendileri gibi zannediyor. CHP’lilerin akıllarına Belediye varlıklarının satışına bakmak geliyor ama satın alınan varlıkları görmüyorlar. Bir Belediye hakkında sorulması gereken soru “ Belediyenin varlıklarının 2019’dan 2023’e artmış mı azalmış mı..?” CHP’lilere göre “Bir belediye neden varlıklarını arttırsın ki…Yandaşlarına peşkeş çekmek varken neden belediye kaynaklarını kamuya harcasın..” Bunu akılları almıyor.” dedi.

Büyükşehir’in Maddi Duran Varlığı 8 Kat Arttı

Belediye Meclislerinde her Nisan ayında görüşülen ve her belediyenin web sayfasında yayınlanan Bütçe ve Bilançoların Belediyelerin mali durumunu gösterdiğini belirten Ak Parti Sözcüsü Birol Şahin Ak Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ve CHP’li Balıkesir ilçe Belediyelerinin bilançolarını karşılaştırdı. Ak Parti Sözcüsü Mehmet Birol Şahin: “2019 yılında Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin maddi duran varlığının değeri 1 milyar 662 milyon TL olduğunu görüyoruz. Bunun 68 milyonu arazi ve arsalar, 1 milyar 135 milyonu yer altı ve yer üstü düzeni (kanalizasyon, arıtma yol vb), geri kalanı bina, makine, araç vb. 2023 yılına geldiğimizde Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin maddi duran varlığı 69 milyar 400 milyon TL.sına ulaştığını görüyoruz. Bunun 36 milyar 890 milyonu arazi ve arsalar, 19 milyar 470 milyonu yer altı ve yer üstü düzeni (kanalizasyon, arıtma yol vb), geri kalanı bina, makine, araç vb. Sonuç itibariyle Yücel Yılmaz yönetimindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 2019 yılındaki maddi duran varlığı 1  Milyar 662 Milyon Tl. TL (117 milyon USD) ymış… 2022 yılında 5 milyar 706 milyon TL(324 milyon USD)sına yükselmiş. Yani Öz Kaynakları cari fiyatlarla 8 kat, döviz bazında yaklaşık 3 kat artmış.” dedi.

CHP Belediyelerinin Maddi Duran Varlıkları Azaldı

Büyükşehir Belediyesinin bu mali tablosuna karşılık ilimizdeki CHP Belediyelerindeki durumu CHP Belediyelerinde nasıl Bilançolarından takip edilebilineceğini belirten Ak Parti Gurup Sözcüsü M. Birol Şahin: Yine resmi raporlar: “ Örneğin Edremit Belediyesi Bilançosuna baktığımızda Edremit Belediyesinin maddi duran varlığı 2018 sonunda 59 milyon TL olan arsa ve arazileri, 2022 sonunda 34 milyon 780 bin TL’ye düşmüş.. Yani Edremit varlıklarının 3’te 1’ini kaybetmiş. Aynı dönemde Büyükşehir maddi duran varlığını 5 kat arttırırken CHP Belediyelerinin azaltması bir yönetim beceriksizliği ve kötü niyettir.” dedi.

Büyükşehir Kişi Başına 4.400Tl Harcarken CHP’li Edremit Belediyesi Kişi Başı 6.500Tl. Harcadı

Belediyelerinin kişi başına harcadıkları rakamlara bakıldığında CHP’li İlçe Belediyelerimizin Büyükşehir Belediyesinden daha fazla gelire ve harcamaya sahip olduklarının görüldüğünü belirten Ak Parti Gurup Sözcüsü Birol Şahin:2019-2022 yıllarında, resmî  rakamlara göre Balıkesir Büyükşehir Belediyesi toplamda 5,8 milyar TL para harcamış. Bunu 1,3 milyon vatandaşımıza böldüğümüzde kişi başı 4.400 TL.sı yapıyor. CHP’li Edremit ne yapmış bu dönemde birlikte Bilançosuna bakalım. Edremit aynı yıllarda 1 milyar 28 milyon para harcamış. Kişi başına 6.500 TL. Yani Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin 1,5 katı. Yine resmi raporlarına göre  Edremit Belediyesinin 2018 sonunda 59 milyon TL olan arsa ve arazileri, 2022 sonunda 34 milyon 780 bin TL’ye düşmüş.. Edremit Belediyesinin kişi başı bütçesi bizim 1,5 katımız, yetmemiş borçlanmış, yetmemiş arazi satmış… Envanterde ne kalmış?… Hiç bir şey… Ortada hizmet, eser var mı? Yok.. Edremit’te olan her şeyi yapan Büyükşehir Belediyesi..İyi de kişi başına Büyükşehir Belediyesinde 1,5 kat fazla para harcadığına göre hizmet eser yok olduğuna göre para nerde?” dedi.

CHP’li Belediyeler Kendilerini Zenginleştirirken Ak Partili Büyükşehir Şehrini, Belediyeyi Zenginleştirdi

CHP’li siyasetçiler herkesi kendileri gibi Ak Partili Belediyeleri kendi Belediyeleri gibi yönetildiğini zannettiğini ifade eden Ak Parti Gurup Sözcüsü M. Birol Şahin: “Zannediyorlar ki herkes kendileri gibi satıp savıp eğleniyor, tatil yapıyor, kendilerini zenginleştiriyor, parti il binası alıyor. Akılları hep şeytanlığa işliyor. Yücel Yılmaz başkanımızın göreve geldiğinden bugüne temel prensip hizmetlerin, planların aksamaması, borçlanmışsak bunun karşılığının mutlaka bir proje ve hizmet olması ve bir gayrimenkul satılmışsa bunun karşılığında en az iki kar varlık üretilmeli.. Beş yıldır bu prensiplerden taviz vermedik.” Dedi.

 CHP’nin Satılan Listesi Yanına Alınanlar Listesi Yapsak 11 Tane Vinç Lazım

“Geçtiğimiz hafta CHPliler Büyükşehir’in sattığı gayrimenkullerin listesini yaparak akıllarınca şov yapmışlardı. Dürüst insanlar olmadıkları için sadece satılanları liste yapmışlar alınan gayrimenkulleri listelememişler…” diyerek sözlerini sürdüren Ak Parti Gurup Sözcüsü Birol Şahin: “Eğer satılanların yanına alınanların listesini yapsalardı satılan bir listenin yanında 11 tane de alınan gayrimenkul listesi olacaktı. Çünkü bu dönemde Büyükşehir Belediyesinin sattığı gayrimenkul sayısı  86 adet ve bunların yarısından çoğu vatandaşlarımızla şuyulu, hisseli.…Ama aldığı gayrimenkul sayısı 684 adet, yani onbir kat.. Sattığımızın 11 katını Belediyeye kazandırmışız… Belediyenin duran varlıklarını 5 kat arttırmışız. CHPli siyasetçilerde utanma ve dürüstlük olmadığı ve işleri güçleri algı şovlarıyla milleti kandırmak olduğu için bu resmi rakamlar karşısında yüzlerinin kızarması mümkün değil. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde verilemeyecek hesap yok. Biz, gelen her kuruşun karşılığı gösteriyoruz. Bu rakamlar Belediyenin WEB sitesinde duruyor. İsteyen açıp okuyabilir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden iki üç kat kişi başı para harcayan CHPli Belediyeler bu kadar belediye kaynağını, milletin  varlığını ne yapmış bunun hesabını vermeliler.. ” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2024, 16:25

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER