Balıkesir'de 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu Düzenlendi

Balıkesir'de 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu Düzenlendi

Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak’ın ev sahipliğinde Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 99’uncu Yıldönümü dolayısıyla geniş katılımlı bir davet düzenlendi. 

Balıkesir Öğretmenevinde birçok kesimden davetlinin katıldığı programda Vali Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak misafirleriyle yakından ilgilendi. 

Davete gelişlerinde misafirlerini tek tek karşılayan Vali Şıldak ve Eşi program boyunca konuklarıyla yakından ilgilendiler. Masaları tek tek gezerek davetlilere katılımlarından duydukları memnuniyeti dile getiren Vali Şıldak programda yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin 99'uncu yılını hep birlikte büyük bir gururla, onurla, heyecanla ve mutlulukla kutluyoruz. Bizi biz yapan değerlerin yaşatıldığı bu özel günler; bizim milli birliğimizi, beraberliğimizi tazelediğimiz, gücümüze güç katan, özelliklerimizin daha da vurgulandığı özel anlardır. Her nefesimize, ülkemizin her köşesinde kutsal duygularla; bayrağımıza, vatanımıza, ülkemize olan vefamızı, sadakatimizi ve sevdamızı bugünlerde güçlendiriyoruz, tazeliyoruz"şeklinde konuştu. 

Kuvâ-yi Milliye ruhunun canlandığını sözlerine ekleyen Şıldak, "Bu bayram aynı zamanda; halkıyla bütünleşen, halkını kucaklaşan, milletle devletin el ele verdiği cumhurun bayramıdır. Balıkesir'de de o ruh, Kuvayi Milliye ruhu tazeliğiyle yine yaşamıştır. Bugün aynı zamanda ülkemiz için bir başka dönüm noktasıydı. Bursa'da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleşen bir törenle insanlarımıza, değerli vatandaşlarımıza bir müjde olarak, ilk yerli otomobil banttan indirildi. Bu gururu da ülke olarak hep birlikte yaşadık. Daha nice gururlu ve mutlu yarınlara Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin ilke ve prensipleriyle, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hep beraber yürümeye devam edeceğiz" dedi. 

Cumhuriyetin yarınlara olan inancının yıl dönümü olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, "Cumhuriyet hoşgörü, anlayış, kabullenme, kardeşlik, birlik, beraberlik demektir. Uyum ve huzur şehri Balıkesir'de bunların hepsi var. Balıkesir yükselen bir değer, ülkemizin parlayan bir yıldızıdır. Cumhuriyet Bayramı aynı zamanda kendimize olan özgüvenimizin, cesaretimizin ve yarınlara olan inancımızın yıl dönümü olmalıdır. Balıkesir için bu bir kat daha anlamlıdır. İlimizin içinde bulunduğu durumda her kesimden insanımızın kucaklaşması, birlik, beraberlik içinde yürümesi de bizleri son derece mutlu etmektedir. Ülkemiz güçlü yarınlar için hazırdır. Cumhuriyetle birlikte yoluna devam edecektir" ifadelerini kullandı.

(Bekir Terzioğlu)

Geceden ayrıntılı fotoğraflara korfez haber sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2022, 14:02

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER