Balıkesir'de Eşref Uslu'nun ayak sesleri

Balıkesir'de Ak Parti'nin son dönem milletvekillerinin çok pasif kalması tabana inememesi teşkilatta büyük sıkıntılara neden oldu. Özellikle son bir kaç yıldır körfez bölgesinde büyük boşluğun yaşandığı partililer tarafından dillendirilmesi tavan yaptı. Eski adaylar aranılır hale geldi. Bu dönem genel merkezin aday konusunda çok dikkatli karar vermesi ise Balıkesir'de özellikle isteniyor. Bu nedenle son dönem yaşanan boşluğun yaşanmaması, halktan kopuk adayların gösterilmemesi isteniyor. Adayların bu kritik dönemde oy oranını etkileyeceği Ak Partililer tarafından yüksek sesle belirtiliyor. Genel merkezin Balıkesir adaylarının seçilmesini büyük titizlikle yapması güçlü bir şekilde ifade ediliyor. Bu dönem mevcut son dönem milletvekillerinin halka inilmesini bırakın, sivil toplum kuruluşlarını bile ziyaret etmediği ileri sürüyor. Bu nedenle Eşref Uslu gibi cesaret gösteren bölge insanı halk adamı adayların partinin çıtasını yükselteceğine dikkat çekiliyor. Suat Salgın'ın haberi...

Balıkesir'de Eşref Uslu'nun ayak sesleri

Balıkesir’in Gömeç ilçesinin sevilen siyasetçisi,  Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gömeç İlçe Başkanı Eşref Uslu 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimlerde Balıkesir milletvekilliğine yelken açması bölgede sevinçle karşılandı.

Yıllardır Balıkesir ve Gömeç’in sorunlarını çözümleyebilmek için gecesine gündüzüne katarak hummalı çalışmalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan AK Parti Gömeç İlçe Başkanı Eşref Uslu, ilçe başkanlığı görevinden ayrılarak AK Parti Balıkesir Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz dönem Gömeç Belediye Başkanlığı görevini de başarıyla tamamlayan Eşref Uslu, aynı dönemde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Daimi Encümen Üyeliği görevini de sürdürerek yüreklerde taht kurmasını bilmişti.

Seçim dönemi olsun yada olmasın her zaman Gömeç’i karış karış gezerek vatandaşlarla yakın temaslarda bulunarak sorunları dinleyip, anında çözüm bulabilmek için hareket etmesiyle tanınan Eşref Uslu’nun AK Parti’den Balıkesir milletvekilliğine aday adayı olması Edremit Körfezi başta olmak üzere Balıkesir merkezde de memnuniyetle karşılandı.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran’a aday adaylığı dilekçesini sunan Eşref Uslu, öncelikli hedefinin 14 Mart seçimlerinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden göreve getirebilmenin yanı sıra Gömeç ve Balıkesir’e gelecek devlet yatırımlarını arttırabilmek olduğunu söyledi.

Her zaman halka hizmetin Hak’ka hizmet olduğunun bilinciyle hareket ederek, Balıkesir halkının hizmetkârı olduğunu kaydeden Uslu, “Ben yaşamım boyunca halkın içinde, halktan biri olmaya özen gösterdim. Gerek iş hayatımda, gerekse de siyasi yaşamımda milletimin çıkarlarını ön planda tuttum.  Bu ilkemden hiçbir zaman da ödün vermedim, vermeyeceğim de. Yıllarca halkımızla kurduğum istişareler ve bu sorunların çözümüne yönelik hazırladığım projelerimi, Balıkesir halkının partimize ve bana teveccüh göstermesi ve milletvekili olarak TBMM’ye gittiğimde hayata geçireceğimden hiç kimsenin en ufak şüphesi olmasın” dedi.

Uslu, AK Parti’nin 14 Mart’ta Türkiye genelinde sandıkları patlatacağını da sözlerine ekledi.

 

EŞREF USLU KİMDİR?

1 Ocak 1966 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Tavşanlı’da tamamladı. Gençlik yıllarında Milli Türk Talebe Birliği’nde çalıştı. 1992 yılında iş hayatı yüzünden Balıkesir’in Gömeç ilçesine yerleşti. Gömeç Belediyespor Kulüp Başkanlığı, Büyükşehir Belediyespor yöneticiliği ve Türkiye Boks Federasyonu Balıkesir İl Temsilciliği görevlerinde bulundu. Halen Türkiye Boks Milli Federasyonu İl Temsilciliği görevini yürüten Eşref Uslu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

SİYASİ GEÇMİŞİ

Siyasi hayatı 1991 yılında Refah Partisi Tavşanlı İlçe Başkanlığı’nda siyasete atılan Eşref Uslu, 1992 yılında Refah Partisi Milletvekili Hüseyin Kansu’nun destekleriyle Balıkesir Gömeç İlçe Teşkilatı’nın kurucusu oldu. 1997 yılında Refah Partisi’nin kapatılmasının ardından yerine kurulan Fazilet Partisi’nde kurucu üye olan Uslu, 2001 yılında AK Parti kurucu üyeliğinin yanı sıra 2010 yılına kadar partinin yönetim kademelerinde çeşitli görevlerde bulundu. 2010-2014 yılları arasında AK Parti Gömeç İlçe Başkanlığına seçilen Eşref Uslu, 2014-2019 yılları arasında Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2014-2019 yılları arasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kurucu Meclis Üyesi olan Uslu, 2020 yılından bu yana da AK Parti Gömeç İlçe Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

14 Mart’ta yapılacak genel seçimlerde AK Parti’den Balıkesir Milletvekili aday adayı olan Eşref Uslu’nun, eğitim ve iş sağlığı alanında faaliyet gösteren şirketleri bulunmaktadır.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2023, 15:21

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER