Balıkesir'de FEST'ON heyecanı. M.Birol Şahin; "Z Kuşağı gerçekten Zafer Kuşağı"

Balıkesir'de FEST'ON heyecanı. M.Birol Şahin; "Z Kuşağı gerçekten Zafer Kuşağı"

26-28 Mayıs tarihleri arasında AVLU'da devam edecek olan  Balıkesir Bilim ve Teknoloji Festivali FEST'ON başladı..
Gençlerimizin gözlerindeki ışıltı ve heyecan feleğin büyük Türkiye'sinin habercisi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M. Birol Şahin, "Bilim ve Teknoloji Festivali sadece bir farkındalık oluşturmak ve hoşça vakit geçirmek için düzenlenmiş bir etkinlik değil. 2023 Hedefleri kapsamında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve desteğiyle başlatılan "Milli Teknoloji Hamlesi" nin ve şehrimizde ilk defa düzenlenen Bilim ve Teknoloji Festivalinin asıl hedefi Türkiye'nin geleceğinin insan kaynaklı olduğu ve bu insan kaynağının Bilim ve Teknoloji Temelli olmasıdır. Bilim ve Teknoloji aslında satın alınabilen bir ürün değildir. Son model teknolojik bir ürünü satıl alsanız dahi bu ürünü size satan devlet ile sorun yaşadığınızda bu ürünlerin birer hurda yığını haline dönüştürüldüğünü ülkemiz hem kendi tecrübesiyle hem de Dünya'da başta komşu devletlerin içine düştükleri durumlar ile defalarca yaşadı. Son model uçağın, aracın, cep telefonunun size bunu satan devlet zamanı geldiğinde bir düğmeye basarak size sattığı ürünleri kullanılmaz hale dönüştürerek ülkeleri kolayca işgal ettiklerini gördük. Terörle mücadele eden ülkemiz kiraladığı İHA , SİHA lar ile bir netice alamadığını tecrübe ederek kendi İHA ve SİHA'larımızı üreterek terörle mücalede edebilen, kardeş Azerbaycan'da Karabağ bölgesindeki işgali sonlandırabilen, Cezayir'de Mavi Vatan savunması yapabilen bir ülke haline dönüşmüştür.  Yeniden Büyük Devlet olmanın, sözünü dinleterek yeryüzünde yeniden Adaleti tesis edebilmenin yolu kendi teknolojimizi üretmekten geçiyor.
İslamin dördüncü büyük Halifesi Hazreti Ali "Çocuklarınızı bulunduğunuz zamana göre değil onların yaşayacağı zamana göre yetiştirin" diyerek bizlere yapmamız gerekeni binlerce yıl önce ifade etmişti. devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere gösterdiği "Muasır Medeniyet Seviyesi ve Tam Bağımsız Türkiye" hedefi  kendi bilim ve teknolojisini üreten bir Türkiye ile mümkündür.
Nesillerimizi Bilim ve Teknoloji ile donatmak yetmez. Onların aynı zamanda Türk-İslam töresi, inancı ve ahlakı ile donatmamız gerekir. Aksi halde o nesil belki bilim ve teknolojide üstün hale gelebilir ama sizin nesliniz olmaktan çıkar ismi Mehmet olsa bile  Hans'tan farkı kalmaz.
Yeryüzünde yeniden Adaleti biz tesis edeceğiz.Bizim medeniyetimiz, ilim, irfan, merhamet ve adalet medeniyetidir Batı'nın kan, gözyaşı, yağma ve sömürü medeniyetinin sona ermesi bizim bilgi ve teknolojide kendi milli değerlermiz ile var olmamıza bağlı..
Cumhurbaşkanımızın her fırsatta ifade ettiği milli ve yerli nesiller ülkemizin geleceğini aydınlatacaktır. 
Büyükşehir Belediyemiz Başkanımız Yücel Yılmaz'ın oluşturduğu vizyon ile bir yandan gençlerimizi Bilim ve Teknoloji alanında geleceğe hazırlanmaları ve milli ve yerli gençler olarak ülkemizin şehrimizin yolunu aydınlatmaları için her türlü çalışma ve desteği sağlıyor ve sağlamaya devam edecek. Aslında bütün Balıkesir bu hedef için çalışıyor. Örneğin Sayın Valimizin himayelerinde devam eden BİGEP Projesi bu kapsamda son derece değerli bir projedir.
Bütün hemşehrilerimizi Avlu'ya FEST'ON a davet ediyoruz.Gelin pırıl gençlerin heyecanını, bilgi ve teknoloji dolu projelerini görün.Z Kuşağı gerçekten Zafer Kuşağı olacak biçimde çok donanımlı geliyor.Ümidim bu gün bir kez daha arttı.. Öğrenci kardeşlerimize, öğretmenlere ve ailelerine teşekkür ediyorum." 

 (Bekir Terzioğlu)

Ayrıntılı fotoğraflar sosyal medya hesaplarımızda

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2022, 15:18

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER