Balıkesir'de Kelime-i Tevhid konulu Hat Sergisi açıldı

Balıkesir'de Kelime-i Tevhid konulu Hat Sergisi açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Albayraklar Medya Gurubu tarafından bu yıl 9.su düzenlenen Kelime-i Tevhid konulu Hat Sergisi açıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin, "Mensubu olmaktan onur duyduğumuz Türk-İslam Medeniyeti’nin geleneksel sanatlarından olan Hat Sanatı’ndan örnekler içeren Sergi sebebiyle Alabayrak Gurubuna öncelikle teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Kültürümüzün somut örnekleri olan Geleneksel Sanatların yaşatılması ve gelecek nesillere akratılması için her türlü desteği veriyoruz. Çünkü, yeryüzünde onurlu ve değerli bir yer edinebilmenin en temel sebebi kendi inanç ve kültürümüz, geleneklerimizin çağımıza uygun bir biçimde  sahip olmaktan ve ifade etmekten geçtiğine inanıyoruz. Bu yılki Hat Sergisinin teması Kelime-i Tevhit. Kelime_i Tevhit İslam Dininin asgarisi ve azamisi, temel direği. İslam Dininin başlangıcı ve sonu.. İslam Dinine girebilmek için önce “La” demek  yani bütün ilahları reddetmek gerekiyor. İslam inancımızda İlah sadece “Tanrı” anlamı taşımıyor, mal, servet, şöhret, servet, kibir vs. kalbimizi esir eden, kaplayan, bizi dünyevileştiren her şey bu kapsamda değerlendiriliyor. “La” diyerek bütün ilahları reddettikten son “İlahe ilahlar” diyerek sadece “Allah’tan başka İlah olmadığını ilan etmiş oluyoruz. Ve ardından “Muhammedin Resulullah”   diyerek Muhammed(sav) O’nun Resulu olduğunu kabul ve ilan ediyoruz. İslam Dinin doğru anlayış, inanç ve uygulamasının birbirinden ayrılmaz iki unsurudur. İki gün sonra gireceğimiz Ramazan ayı öncesinde bu temadaki bir serginin açılışı son derece değerli. Hat sanatı bize estetik zevk, doğru, iyi ve güzel mesaj içermesi yanında ortaya çıkış sürecindeki “Sabır” sebebiyle sabrın değerini de hatırlatması bakımından özellikle kısa bir süre önce yaşadığımız Deprem felaketinde yeniden hatırladığımız hayatımızın son değerli sürekli bürünmemiz gereken bir özelliktir. İslam “Sabredenler ve Şükredenlerin” kazandığı , öte dünyada yüzümüzü ak edecek  temel değerlerdir. Bütün hemşerilerimizi Sergiye davet ediyor, Ramazan ayının şehrimiz, hemşerilerimiz, ülkemiz için Rahmet ve Bereket dolu olmasını diliyoruz."dedi.

Açılış kurdelesini Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin 'nin kestiği törene Karesi Kaymakamı Metin Aslanbaş, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkan vekili Feyyaz Çiftçi, Albayrak Gurubu Ketebe Yayın Koordinatörü Esad Sivri, Balıkesir Kent Konseyi Genel Sekreteri Mürşit Canbulat ve davetliler katıldı.

Sergi Ramazan ayı boyunca Avlu Kültür ve Kongre Merkezin Fuaye alanında açık kalacak.

(Bekir Terzioğlu)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160