Balıkesir'de siyasete foseptik karıştı. CHP'li Sarı: ‘Şaka’ Değil, Foseptik'

MHP'li Ekrem Gökay Yüksel'in, 'Şaka Gibisin Sarı'. CHP 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri sonrası yaşadığı karışıklığın yerel siyasete tezahürü olarak siyaset üreten CHP Mv. Serkan Sarı konuyla ilgili TBMM'de şaka gibi sorularla gündem oluşturuyor." CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ise, "Sayın Yüksel’in yaptığı açıklamayı talihsiz buldum” dedi.

Balıkesir'de siyasete foseptik karıştı. CHP'li Sarı: ‘Şaka’ Değil, Foseptik'

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı,   “Sayın Yüksel’in açıklamasını talihsiz buluyorum. Önergenin eleştiri konusu olmasını doğru bulmadım"

Sarı, şunları söyledi: “MHP Balıkesir Milletvekili Sayın Ekrem Gökay Yüksel iktidarın küçük ortağı olarak AKP sözcülüğü yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a arka çıkan bir açıklama yapmasına şaşırmıyorum. Sadakatini Balıkesir halkına göstermeliydi. Kendisine oy veren hemşerilerimize göstermeliydi. Ancak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibine destek vererek gösterdi. Sayın Yüksel’in yaptığı açıklamayı talihsiz buldum” dedi.

“Edremit Körfezi’nin kirliliği çözülemeyecek bir sorun değil”

“Edremit Körfezi’nin kirliliği çözülemeyecek bir sorun değil, AKP’li yönetim anlayışının çözmek istemediği bir sorundur. 10 yıldır iktidarda olan AKP’li Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, görev ve sorumluluğu olan bu sorunu neden çözmek istenmiyor? Çözmek istemediği gibi bahane üretiyorlar. Sayın Milletvekili Yüksel’ de çok iyi biliyor ki yetki ve sorumluluk Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Edremit Belediyesi’nde değil. Nitekim, Edremit’in bir biyolojik arıtma tesisine ihtiyacı olduğu gerçek. Bunun yolunun da bir takım oyunlarla değil şeffaf yönetim anlayışı ile hayata  geçirmek.

“Saltanatın değil, milletin yanında ol”

CHP’li Sarı, MHP Balıkesir Milletvekili  Yüksel’i kirliliğin yaşandığı yerlerde vatandaşlara konuşmaya davet etti. CHP’li Sarı, “Bir gün fırsatını bulursanız Sayın Yüksel Edremit Körfezi sahilinde vatandaşlarımızın dertlerini dinleyin. Denizdeki kokuya, ishal ve kusma şikayeti ile hastanelere başvuran vatandaşlarımızın isyanına kulak verin. Ayrıca çalışmayan veya yetersiz durumda kalan bölgedeki arıtma tesislerini ziyaret edin. Ayrıca deniz suyuna karışan arıtma atıklarını incelemenizi de tavsiye ederim” dedi.

‘Şaka’ Değil,  ‘Foseptik’

Milletvekili Sarı şöyle devam etti:

“Yıllardır kanalizasyon alt yapısı yapılmadığı için Güre Mahallesi’nde ki foseptik kullanmak zorunda kalan ev sahiplerinden haberiniz var mı? Atıklarını derelere boşaltan işletmelere  ‘dur’ diyebilir misiniz? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’ye yönelttiğim soruların yanıtlarını sizinle ve kamuoyunla paylaşacağım. Edremit Körfezi’nde yaşanan kirliliğin ‘Şaka’ değil de  ‘Foseptik’ olduğunu kanıtlayacağım. Ayrıca bir şekilde görevden kaçan, sorumluluk almayan, mazeret üreten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine izah edeceğimden hiç şüpheniz olmasın.”

“Balıkesir’in kirlenen suları için TBMM’de araştırma komisyonu kuralım”

“Sayın Milletvekili Yüksel’e Edremit Körfezi’nin kirliliğinin nedenleri, çözüm önerileri için TBMM’de araştırma komisyonu kurulması konusunda destek verip veremeyeceklerini de açıkça soruyorum. Kimse elimizden tutmuyor. Gelin, 9 Balıkesir Milletvekili olarak birlik olalım. Balıkesir’in kirlenen suları için araştırma komisyonu kurulması için siyaset üstü bir çalışma yapalım. Var mısınız Sayın Yüksel? TBMM Çevre Komisyonu üyesi bir milletvekili olarak da bu hassas konuda iyi niyetimle samimi olacağınızı düşünüyorum.”

“Gerçekler gün gibi ortada”

“MHP’li Milletvekili Sayın Yüksel, son olarak; ‘Yaparsa AKP yapar. Yapılamazsa CHP sorumludur.’ Bu anlayış ne belediye ne ülke yönetimde aklı selim bir anlayış değildir. Dediğim gibi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz suyu bulandırıyor. Atık su arıtma tesisini bir türlü yapıp hayata geçiremediği projenin sorumluluğunu başkasında arıyor. Konun özü,  sizin destek veren açıklamanızdaki gibi değildir. Gerçekler gün gibi ortadadır! Ben Sayın Yücel Yılmaz’a sordum. Siz de sorun! Cevap alabilirseniz tüm Balıkesirli hemşerilerimizle paylaşın. İşte sorular:

Türkiye’nin tarım politikalarındaki yanlışlıklar ortadayken, üretmek için her santim toprağa ihtiyacımız varken, Çıkrıkçı Tarım Kooperatifi’ne tahsisli 111 dönümlük verimli tarım arazisindeki ısrar niyedir?

AKP iktidarının yerel yönetimdeki bir unsuru olarak Karayolları Genel Müdürlüğü ile Hazine arazilerinde istediğiniz sonucu alamadığınız ortada. Edremit Belediyesi’nin bir “yer bulmak” ya da “vermek” konusunda mevzuat açısından bir zorunluluğu yokken yerel seçimler arifesinde CHP’li belediye meclis üyelerimiz neden hedef aldı ?

Yer tahsisi onayı alınmadan, Belediye Meclis onayı olmadan Dünya Bankası’ndan kredi alınması durumu söz konusuysa ayrıca bu kredinin belgelerini kamuoyuyla neden paylaşılmıyor? Belgeler paylaşılıyor olacak mı? Belgeler yoksa bunun itirafını kim yapacak?

Son olarak Mevcut arıtma tesisleri neden projelendirilip biyolojik arıtıma tesisine dönüştürülmüyor?” dedi.

Ekrem Gökay Yüksel ise ne demişti !

"Şakamısın Sarı"

1-)Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Edremit körfezinde yaşanan kirliliği azaltmaya ve ortadan kaldırmaya yönelik arıtma tesisi kurulması için girişimlerde bulunuyor fakat CHP'li Edremit İlçe Belediyesi'nin vatandaşın acil sorunlarından uzak kararlarıyla engelleniyor.

2-)CHP'nin 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri sonrası yaşadığı karışıklığın yerel siyasete tezahürü olarak siyaset üreten CHP Mv. Serkan Sarı konuyla ilgili TBMM'de şaka gibi sorularla gündem oluşturuyor.

3-)Balıkesir Büyükşehir Belediyesi talep ettiği arsanın 5 yıl içerisinde söz konusu araziye arıtma tesisi kurulmaması halinde CHP İlçe Belediyesine devrini teklif ederken Sayın Sarı kamuoyunu yalan ve yanlış bilgilerle etkilemeye çalışıyor.

4-)Belli ki Sayın Sarı Edremit'in asıl sorununun CHP olduğunu görmüş, CHP'li İlçe Belediyesini ve muhalefet belediye meclis üyelerini ikna etmek yerine sorun siyasetini seçmiş. Sayın Sarı CHP'nin varlık sorununu çözebilirse sorularının altında kalmadan rahat bir nefes alacak.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2023, 21:17

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER