Balıkesir DEVA Ankara’da…

Balıkesir DEVA Ankara’da…



DEVA Partisi Balıkesir İl Başkanı Kemal Aydemir ve beraberindeki heyet, aylık olağan İl Başkanları toplantısı için Ankara'ya gittiler.

6.sı gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Aydemir’e, İl Teşkilat Başkanı Soner Avcı, İl Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Tuğrul Sözat, İl Doğa Hakları ve Çevre Çalışmaları Başkanı Çağatay Kömürcü de eşlik etti.
81 ilden gelen il başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda söz alan Genel Başkan Ali Babacan, temel hedeflerinin yeni Türkiye’nin düzenini, ilkeler ve kurallar üzerine inşa etmek olduğunu vurgulayarak, “Herkesin, hukuk ve kurallar içerisinde hareket etmesini sağlamaktır. Bu kapsamda; gençleri işsiz bırakıp, üçer beşer maaşla kamu kaynaklarını kendilerine bağlayanlara müsaade etmeyeceğiz. Kamu ihalelerini, özel davet usulüyle yaparak, kayırmacılıkla, yolsuzlukla bu ülkeyi fakirleştirenlere dur diyeceğiz. KHK gibi ucube bir yolla, binlerce aileyi mağdur edenlerin önünü kapatacağız. Ülkemizi, üste çıkanın altta kalanı ezdiği, nöbetleşe zorbalığın yaşandığı bir ülke olmaktan kurtaracağız. Siyasetimizde, rövanşist hislere yer vermeyeceğiz. Bir devri sabık üretilmesine karşı olduğumuzu açıkça beyan etmek istiyorum. Geçmişe yönelik iddiaların hukuk çerçevesinde idari denetime, Meclis ve bağımsız ve tarafsız yargı denetimine tabi tutulması da son derece önemlidir. Parlamenter sistem konusunda irade beyan eden siyasi partilerle çoklu görüşmelere başladık. Bu görüşmelerdeki hedef; anayasa değişikliğiyle ilgili konularda, en azından ilkeler bazında bir mutabakat sağlayabilmek. ‘Hele bir seçim olsun, sonrasında bakarız, birkaç senede de parlamenter sisteme geçeriz’ gibi işi zamana yayan yaklaşımı doğru görmüyoruz. Seçimlerden önce iyi bir hazırlık yapılır ve geniş bir mutabakat sağlanırsa, güçlendirilmiş parlamenter sistem için gereken anayasa değişikliğinin seçimlerden sonraki ilk 6 ay içinde hızlıca tamamlanabileceğine inanıyoruz. Anayasa değişikliğinin yanı sıra, siyasi partiler ve seçim yasalarındaki değişiklikler, Meclis İçtüzüğündeki değişiklikler ve özellikle de siyasi etikle düzenlemelerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.
Toplantı sonrası görüşlerini dile getiren İl Başkanı Aydemir de yaptığı açıklamada, “Bugün Türkiye’nin dört bir tarafından gelen İl Başkanı arkadaşlarımız, Genel Merkez Yöneticilerimiz ve en nihayetinde Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan ile birlikte çok verimli bir toplantı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Realist hedefleri olan, bu hedefler doğrultusunda da çalışmalarını ivmelendirerek sürdüren bir partiyiz. Biz yerelde ciddi çalışmalar yapıyor ve partimizin politikalarını vatandaşlarımıza aktarıyoruz. Şu an için 18 ilçemizde yönetimleri oluşturduk. Allah nasip ederse en geç 1 ay içerisinde Sındırgı ve Marmara adası Teşkilatlarımızı da kurup 20 ilçemizdeki İlçe bazlı yönetimlerimizi oluşturmuş olacağız. Bir taraftan da mahalle teşkilat çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siyaset uzun soluklu bir maraton, yerelden başlayarak genele doğru yönelim göstermekte. Biz yerelde ‘’Balıkesir siyasetine yeni bir soluk getireceğiz’’ diyerek yola çıktık. Vatandaşımızın mevcut sistemden ve iktidar partisinden ne denli muzdarip olduğunu görüyoruz. Asgari geçim şartları günden güne kötüleşiyor. Vatandaşın cebi son 3 yılda ciddi zarar gördü ve görmeye de devam ediyor.. Ekonomik verilere olan güven artık tamamen bitmiş durumda. Bu durumu düzeltecek en iddialı parti DEVA Partisidir” diye konuştu. (Suat Salgın)
 

DEVA Partisi iktidarında, Ayrımcılık bitecek, sorunlar çözülecek .Türkiye konuşacak, her birey kazanacak. Düzeni, dürüst ehil kadrolarla tesis edeceğiz. DEVA Partisi, Türkiye’nin teminatıdır

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER