Balıkesir Edremit'te korkunç kaza: Otobüs devrildi: 1 ölü, 20 yaralı

 Edremit'te otobüs kavşakta yan yattı, arkadan gelen araç otobüse çarptı; bir kişi öldü, 1'i ağır 20 kişi yaralandı. Kazada, otobüsün devrilmesi sonucu an ve an arkadan alev alması kameraya yansıdı. Kazayı görenler, itfaiyenin 50 metre ileride olması ve kazaya çok kısa sürede müdahalenin olması, havanında yağışlı olmasının arkadan alev alan otobüsün tamamen yanmaktan kurtararak olası çok büyük bir faciayı önlediğini ileri sürdüler.

Balıkesir'in Edremit ilçesi sabaha korkunç  otobüs kazası ile uyandı. Kaza anı ise an ve an ve otobüsün arkadan alev aldığı  anlar kameraya böyle yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, sabaha karşı 04.00 sıralarında Antalya -Tekirdağ seferini yapmakta olan özel firmaya ait 41 AOS 888 plakalı otobüs İzmir Çanakkale Karayolu Balıkesir ili Edremit ilçesi Zeytinli mahallesi kavşağın da sola doğru devrilerek kaydı. Ardından ise aynı istikamette seyir halinde olan 17 AAD 344 plakalı otomobilde otobüse arkadan çarptı.
Kazaya, polis, jandarma, Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi Edremit Grup Amirliği ile sağlık ekipleri sevk edildi.
 Kazada otobüste bulunan F. D isimli kişi ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Otobüse arkadan çarpan 17 AAD 344 plakalı otomobil de ise 3 kişi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra hastaneye kaldırıldı.

Toplamda 34 kişiden toplamda 1'i ağır 20 kişinin yaralandığı kazada, 9’u Edremit Devlet hastanesinde 8’i Özel Körfez Hastanesi, 2 'si Burhaniye Devlet Hastanesi’nde tedavileri sürüyor. Ağır yaralı bir kişinin ise Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

Kazayla, ilgili soruşturma sürüyor.
(Ayşegül Baykara-Yalçın Korkmaz)

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2024, 20:13

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER